Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Michelle Obama:

Avslører hva som egentlig skjedde under den pinlige gaveoverrekkelsen

- Jeg tenkte: «Hva er det meningen at jeg skal gjøre med denne gaven?».

AVSLØRER: Michelle Obama avslører hva som egentlig skjedde da hun fikk en gave av Melania Trump utenfor Det hvite hus. Den noe småpinlige situasjonen fikk flere til å spekulere. Video med tillatelse fra TV 3 / Ellen Show Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I januar 2017 ble Donald Trump (71) offisielt innsatt som USAs nye president, etter at han vant det mye omtalte valget i november 2016.

Da den nåværende førstedamen Melania Trump (47) under insettelsen overrakte en gave til Michelle Obama (54), skapte den tidligere førstedamens reaksjon overskrifter over hele verden, og mange begynte å spekulere på hva den mystiske blå esken inneholdt.

Dette har forblitt et mysterium - helt til nå.

I sitt første TV-intervju siden hun forlot Det hvite hus, forteller Michelle Obama om gaveutvekslingen til den populære talkshowverten Ellen DeGeneres (60).

Saken fortsetter under bildet. ​​

ENDELIG AVSLØRT: Michelle Obama avslører nå hva den blå esken fra Tiffany og Co. inneholdt. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst
ENDELIG AVSLØRT: Michelle Obama avslører nå hva den blå esken fra Tiffany og Co. inneholdt. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst Vis mer

Saken ble først omtalt av People. Gaven var fra det eksklusive smykkehuset Tiffany & Co, og den tidligere førstedamen avslører nå hva esken inneholdt.

- Det var en nydelig bilderamme, forteller 54-åringen i klippet, som viser en sniktitt på hva seerne kan vente seg i torsdagens episode av «The Ellen DeGeneres Show».

I klippet i toppen av artikkelen kan du se en video av gaveutvekslingen som mange omtalte som pinlig.

Det er tydelig at den avtroppende presidentfruen ble ubekvem og ikke helt visste hvor hun skal gjøre av seg idet hun snudde seg mot kameraet. Gaven ble så gitt videre til den avtroppende presidenten, som heller ikke ante hvor han skulle gjøre av Tiffany-esken.

Det hele endte med at Barack Obama (56) la esken fra seg et sted bak kameramannen.

Saken fortsetter nedenfor.

TOK GREP: Barack Obama tok ansvar og overtok gavesituasjonen. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst
TOK GREP: Barack Obama tok ansvar og overtok gavesituasjonen. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst Vis mer

- Det er så mange protokoller. Det er som et statsbesøk, så de forteller deg at du skal gjøre sånn og du skal stå der, forteller tobarnsmora i intervjuet, og mimrer tilbake til tankene som surret i hodet hennes da hun mottok gaven.

- Alle forsvant og det var ingen som kunne hjelpe oss. Ikke noen ansatte, ingen. Og jeg tenkte: «Hva er det meningen at jeg skal gjøre med denne gaven? Skal vi ta bilde med den?», forteller tobarnsmoren humoristisk til DeGeneres.

Videre forteller hun at ektemannen reddet den pinlige situasjonen da han tok esken og la den fra seg før han returnerte til de andre.

Nytt og avslappet liv

Etter åtte hektiske år i presidentembetet, forlot Michelle og Barack Obama Det hvite hus for siste gang i januar 2017.

Og mens jobben som verdens mektigste mann ble overlatt til Donald Trump, har Obama-familien vendt tilbake til en betydelig mer avslappet og tilbaketrukket hverdag.

NYTT HJEM: Obama-familien har flyttet til dette teglsteinhuset i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC. Foto: Ron Sachs / CNP / Polaris
NYTT HJEM: Obama-familien har flyttet til dette teglsteinhuset i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC. Foto: Ron Sachs / CNP / Polaris Vis mer

Sammen med sine to døtre og hunder har paret tatt plass i en langt mindre, men fortsatt fasjonabel bolig, bare tre kilometer unna familiens forrige adresse.

Teglsteinvillaen på 760 kvadratmeter, som blant annet inneholder ni soverom, to kjøkken, peisestue og kontor, er Obama-familiens hjem fram til yngstedatteren Sasha (16) har fullført videregående skole. Hvorvidt familien i framtiden vil returnere til hjembyen Chicaco, gjenstår å se.

Offentligheten har naturlig nok sett mindre til Obama-medlemmene etter at en ny familie flyttet inn i Det hvite hus. Da Barack Obama holdt sin siste pressekonferanse som sittende president, ga han et tydelig bilde av hvordan de neste årene kommer til å se ut:

- Jeg har hørt meg selv snakke så pokkers lenge nå, og vil at det skal være stille en stund. Så vil jeg skrive, og tilbringe masse tid med jentene mine, fortalte han, ifølge Washington Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!