Prins Harry

Avslører hvor mange barn han vil ha med Meghan

Kommer med personlige avsløringer i nytt intervju.

FORELDRE: Prins Harry og hertuginne Meghan fikk sitt første barn i mai.. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Prins Harry og hertuginne Meghan fikk sitt første barn i mai.. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den 6. mai i år kom den hyggelige og svært etterlengtede nyheten om at hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) hadde blitt foreldre til sitt første barn. Da kom den lille gutten Archie til verden, og hele verdens øyne var rettet mot Storbritannia da de lykkelige foreldrene viste fram den lille krabaten bare et par dager seinere.

Nå er Archie snart tre måneder gammel - og i starten av juli ble han døpt i en svært lukket dåpsseremoni i Windsor. Etterpå var det mange som lot seg begeistre over de flotte dåpsbildene som det britiske kongehuset delte av ham.

Nå kan det se ut til at paret har fått mersmak på livet som småbarnsforeldre. I forbindelse med at hertuginne Meghan har medvirket som gjesteredaktør i septemberutgaven av det britiske motemagasinet Vogue, har også prins Harry stilt sporty opp for det kjente bladet.

NYTT INTERVJU: Prins Harry avslører hvor mange barn han ønsker seg i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
NYTT INTERVJU: Prins Harry avslører hvor mange barn han ønsker seg i et nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han har nemlig intervjuet den 85 år gamle antropologen dr. Jane Goodall for magasinet. De møttes for en samtale tidligere i sommer, og under intervjuet diskuterte de blant annet kommende generasjoners liv på kloden - og da dreide samtalen seg også inn mot prins Harrys egne barn og tanker om framtida.

- Jeg skal maksimum ha to barn, avslører den populære prinsen i intervjuet ifølge People.

SKRIVER HISTORIE: Hertuginne Meghan er gjesteredaktør i den kommende utgaven av britiske Vogue. Video: CNN/ Vogue Vis mer

- Vil ikke ha en stor familie

Det blir altså ikke noen storfamilie Meghan og Harry kommer til å etablere etter hvert. Allerede før Meghan ble gravid med Archie, fortalte prinsen at han ikke ønsket en altfor stor familie.

Under et arrangement i Dublin i juli 2018 kom nemlig prins Harry i prat med en fembarnsfar som foreslo at han burde gå i de samme fotsporene - og få en hel haug med barn.

- Fem barn? Det er altfor mange, var prinsens svar den gang.

Og det kan absolutt se ut til at det er hensynet til miljø og klima som bidrar til at det populære hertugparet ikke kommer til å få drøssevis med barn.

I samtalen med Goodall innrømmer prins Harry at han har begynt å reflektere mer over verdens beskaffenhet og miljøutfordringer etter at han ble far til sitt første barn.

Prinsen sier videre at alle bør gjøre en innsats for generasjonene som skal leve på jorda etter oss.

- (...) På grunn av menneskene jeg har møtt og stedene jeg har vært så heldig å besøke, har jeg alltid hatt en forbindelse og en kjærlighet for naturen. Jeg ser annerledes på det nå, uten tvil. Men jeg har alltid prøvd å være bevisst, selv før jeg fikk barn og hadde lyst på barn, sier prinsen i samtalen med Goodall.

ESKORTERT VEKK: Hertuginne Meghan ble nødt til å forlate markedet i hovedstaden Suva på grunn av den store folkemengden. Video: CNN Vis mer

Kritiseres for hemmelighold

Selv om prins Harry og hertuginne Meghan ikke planlegger en storfamilie, ser det absolutt ut til at de trives som småbarnsforeldre til lille Archie likevel.

Mange har imidlertid reagert på at hertugparet er for private - sist da deres sønn ble døpt 6. juli. Den gang var det mange som ble overrasket da hertugparet nektet å oppgi hvem som skulle være sønnens faddere i dåpen.

I forkant av den kongelige dåpsseremonien hadde det også vært mye hemmelighold - og selve dåpen ble en svært privat affære som var lukket både for pressen og allmennheten.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på T-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Det hersker liten tvil om at hertugparet av Sussex ønsker å leve en tilbaketrukket livsstil. Likevel er hertuginne Meghan og prins Harry svært populære i den britiske befolkningen, og det var derfor mange som ble glade da de viste frem dåpsbilder av den lille hjerteknuseren.

To bilder ble delt i anledning den store dagen: et av dåpsbarnet og hans to foreldre, og et av ham sammen med foreldrene, prins William og hertuginne Kate, prins Charles og hertuginne Camilla, og Meghans mor, Doria Ragland.