Spice Girls:

Avslører hvorfor Beckham dropper gjenforeningen

- Hun har gått videre.

DOMINANS: Spice Girls definerer 1990-tallet, og til sommeren skal de atter en gang ut på turné. Det blir uten Victoria Beckham. Fra venstre ser vi Geri Halliwell, Melanie Chisholm, Melanie Brown, Victoria Beckham og Emma Bunton, fotografert i 1997. Foto: NTB scanpix
DOMINANS: Spice Girls definerer 1990-tallet, og til sommeren skal de atter en gang ut på turné. Det blir uten Victoria Beckham. Fra venstre ser vi Geri Halliwell, Melanie Chisholm, Melanie Brown, Victoria Beckham og Emma Bunton, fotografert i 1997. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da Spice Girls i høst brått kunngjorde at de skulle ut på turné igjen, var det nok flere som kjente 1990-tallets nostalgi banke på døra. Den britiske popgruppa toppet lister verden over med flere hits, som fortsatt er å finne på svette dansegulv kloden rundt.

Det originale ensemblet besto av Melanie Chisholm «Sporty Spice» (45), Melanie Brown «Scary Spice» (43), Emma Bunton «Baby Spice» (43), Geri Halliwell «Ginger Spice» (46) og Victoria Beckham «Posh Spice» (44).

Når de i sommer skal stå på scenen sammen igjen, blir det derimot med ei krydderjente mindre enn på 1990-tallet. Victoria Beckham har nemlig meldt at hun ikke kommer til å være med, men har aldri begrunnet avgjørelsen. Det gjør hennes bandvenninne Melanie Chisholm, alias Mel C, for henne nå.

SPICY: Spice Girls-medlem avslører i nytt intervju at hun på 90-tallet hoppet til køys med en i den berømte jentegruppa. Vis mer

Ikke lei seg

Som gjest i podkasten «Out to Lunch with Jay Rayner» forteller hun åpent om forventningene til den kommende turneen. Den vandrende hitparaden skal spille rundt om i Storbritannia fra og med mai, og billettene til samtlige av konsertene ble revet vekk på sekunder.

At Beckham uteblir fra dette, ble raskt en knagg pressen og fansen hengte seg opp i. Hun bidro kanskje ikke så mye musikalsk til bandet, men imaget hennes var en viktig del av gruppas dynamikk. Chisholm hevder derimot å vite at venninna har lagt den delen av livet sitt bak seg.

GODE VENNER: Gjengen holder fortsatt sammen, og støtter Beckhams avgjørelse. Her er Beckham, Bunton og Chisholm fotografert under moteuka i London høsten 1999. Foto: NTB scanpix
GODE VENNER: Gjengen holder fortsatt sammen, og støtter Beckhams avgjørelse. Her er Beckham, Bunton og Chisholm fotografert under moteuka i London høsten 1999. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi er alle på forskjellige steder i livet, men det er gode steder. Vi er ikke lei oss for at Victoria velger å utebli fra dette. Tvert om så støtter vi avgjørelsen, sier hun i podkasten, og fortsetter:

- Vi prøvde ikke å spesielt hardt å få henne med, fordi vi visste det allerede. OL (gjenforeningen i London i 2012, journ.anm.) var vanskelig for henne. Hun har gått videre og livet hennes har forandret seg. Hun har rett og slett ikke den kjærligheten for å opptre. Hun er faktisk livredd for det, mener artistkollegaen.

ÆRLIG: Mel C forteller åpent om hvorfor fansen blir foruten synet av Beckham denne sommeren. Foto: NTB scanpix
ÆRLIG: Mel C forteller åpent om hvorfor fansen blir foruten synet av Beckham denne sommeren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Chisholm peker på flere grunner til hvorfor det muligens er sånn. Man kommer ikke utenom Beckhams suksessrike motemerke, som stadig får skryt av pressen for de minimalistiske plaggene de designer. Derfor kan det være vanskelig for Beckham å skifte fokuset unna designkarrieren, til fordel for et musikalsk sidesprang hun dedikerte seg til for 20 år siden.

- Jeg er sikker på at om hun var lidenskapelig opptatt av å stå på scenen og elsket det, hadde hun vært med oss. Vi er alle veldig sensitive angående det, og forstår henne, sier artisten.

IKKE MED: Victoria Beckham skal ikke være med når Spice Girls nå i sommer skal gjenforenes. Her er hun fotografert sammen med Geri Halliwell i 2007, under en konsert i San Jose, California. Foto: NTB scanpix
IKKE MED: Victoria Beckham skal ikke være med når Spice Girls nå i sommer skal gjenforenes. Her er hun fotografert sammen med Geri Halliwell i 2007, under en konsert i San Jose, California. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vanskelig periode

Selv om det er leit, klarer nok blodfansen seg uten fotballfrua på scenen. Hun har faktisk selv innrømmet at de pleide å slå av mikrofonen hennes under konserter, slik at de andre kunne synge mens hun kunne holde seg til dans.

Den gang da solgte de også ut arenaer verden over, og sto på hardt for å beholde suksessen. For ovennevnte Chisholm var ikke det alltid like enkelt. For noen år siden avslørte hun at hun var på bunnen av sitt liv mens karrieren hennes var på topp.

- Jeg ble med i Spice Girls da jeg var 20 år, og det var en helt vill periode av livet mitt. Jeg utviklet spiseforstyrrelser, sa Chisholm til BBC den gang.

SYNGER:  Victoria Beckham har tidligere røpet at mikrofonen hennes ofte var avslått under Spice Girls-konserter. I  «The Late Late Show With James Corden» synger hun derimot for full hals under innslaget «Carpool Karaoke». Video: CBS via CNN Les mer her: http://www.dagbladet.no/kultur/mikrofonen-til-victoria-beckham-var-skrudd-av-da-hun-sang-med-spice-girls-na-skal-alle-fa-hore-hennes-virkelige-stemme/67447406 Vis mer

I et intervju med Event magazine samme år forklarte Chisholm at hun også slet med depresjon under bandets storhetstid.

- Jeg var konstant i rampelyset, og ble fotografert hele tiden. Det førte til at jeg ble veldig selvbevisst i forhold til egen kropp, sa hun til BBC.

Mel C forklarte videre at hun lenge levde i en slags fornektelse, men at ønsket om å bli frisk alltid var til stede. Selv fant hun mye hjelp i interessen for trening og idrett.

- Jeg elsker å trene, samt å utfordre meg selv. Man må naturligvis passe på at man har et sunt forhold til kosthold, men jeg elsker for eksempel å lage mat nå.

De siste åra har artisten jobbet med sitt nylig utgitte album, som blant annet drar referanser til tilværelsen på 90-tallet. Blant annet sang hun om den vanskelige tiden i låten «Version of Me», der 45-åringen også hevdet at hun ble mobbet av de andre jentene i bandet.

- Den handler om å være i en situasjon som en ung voksen da jeg følte meg mobbet, og hvordan det påvirket meg og formet meg, fortalte hun til Attitude magazine høsten 2016.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer