<strong>MIDT I SØKSMÅL:</strong> Skuespiller Johnny Depp står midt i et søksmål fra forretningsteamet sitt. Der anklages han for å ha sløst bort millioner av kroner. Her er han avbildet på People's Choice Awards i januar, der han mottok prisen Favorite Movie Icon Award. Foto: Christopher Polk/Getty Images/ NTB scanpix
MIDT I SØKSMÅL: Skuespiller Johnny Depp står midt i et søksmål fra forretningsteamet sitt. Der anklages han for å ha sløst bort millioner av kroner. Her er han avbildet på People's Choice Awards i januar, der han mottok prisen Favorite Movie Icon Award. Foto: Christopher Polk/Getty Images/ NTB scanpix Vis mer

Johnny Depp og TMG-søksmålet:

Avslører Johnny Depps ville pengesløsing

Har brukt millioner av kroner på blant annet møbler, vin, kofferter og privat øy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har vært en trøblete periode for «Pirates of The Caribbean»-skuespiller Johnny Depp (54).

I fjor var han og ekskona Amber Heard (31) i en høyprofilert skilsmisse, der han blant annet ble anklaget for å ha vært voldelig mot henne.

I starten av februar startet det som har blitt en tidkrevende kamp for filmstjerna. Depps tidligere forretningsapparat, The Management Group (TMG), gikk til sak mot ham.

TMG hevdet i rettspapirer at Depp har levd et ekstremt luksuriøst liv, der pengene nærmest har flydd ut av lommeboka. Nå har det dukket opp enda flere detaljer om skuespillerens økonomiske vaner.

Saken bunner i at «Black Mass»-stjerna først gikk til sak mot TMG, fordi han mente de hadde underslått penger fra ham. Han hevdet også at de hadde gitt seg selv millionlønninger - på hans regning.

Ville utgifter

Dette er ikke TMG enig i. I et motsøksmål slår de hardt tilbake mot skuespilleren. Depp svarte raskt på søksmålet og forklarte, via advokat Adam Waldman, at TMGs svar bare var en strategi for å sverte skuespilleren.

Og nå har altså flere detaljer rundt søksmålene funnet veien til pressen.

Nye rettspapirer, signert TMG, viser at Johnny Depps enorme pengeforbruk trolig var langt villere og større enn først antatt, og gruppen hevder at de prøvde å stoppe det flere ganger. Det betyr at gjeldsproblemene hans mest sannsynlig er selvforskyldt, og ikke TMG sin feil, som Depp hevder.

Blant andre skriver Hollywood Reporter at «Alice in Wonderland»-skuespilleren brukte 500 000 dollar - rundt fire millioner kroner - i leie for oppbevaring av sin samling av Hollywood-rekvisitter.

142 000 kroner har også gått til kofferter og vesker fra Prada, ifølge The Wrap.

Hans private øy i Bahamas-regionen skal i tillegg koste nærmere åtte millioner kroner å vedlikeholde.

Skal skylde fire millioner i kredittkortgjeld

TMG hevdet i forrige runde av søksmålet at skuespilleren har brukt over 623 millioner kroner på sine totalt 14 boliger, 149 millioner kroner på en luksusbåt og nærmere en kvart million i måneden på dyre viner.

Depp har dessuten brukt store summer på angivelig nærmere 70 gitarer, 200 modernistiske kunstverk og effekter etter stjerner som Marlon Brando og Marilyn Monroe.

TMG mener også at skuespilleren skylder dem fire millioner kroner fra en kredittkortgjeld som de i forveien hadde advart han om.

Det er ikke kjent når søksmålene eventuelt blir tatt opp i retten.

SNAKKER OM TRUMP: Under en opptreden på en drive-in-kino i Glastobury i England skulle Depp introdusere filmen «The Libertine». Men etter å ha besvart noen spørsmål fra de 1500 frammøtte, begynte Depp å snakke om USAs president Donald Trump. Video: NME Vis mer Vis mer

Donerte skilsmisse-pengene til veldedighet

I forkant av giftermålet med «Magic Mike XXL»-skuespilleren Amber Heard ble Johnny Depp anbefalt å ha en særeieavtale i tilfelle det skulle gå galt.

Han valgte å ikke inngå en slik avtale, noe som til slutt kostet ham dyrt. I mai ble det kjent at de to skulle gå hver til sitt.

Paret inngikk et forlik, og det ble bestemt at Depp skulle utbetale den nette sum av 57 millioner norske kroner til Heard.

Heard hadde imidlertid ikke tenkt å beholde pengene. Da det ble kjent at hun skulle få pengesummen, var hun raskt ute med å fortelle at hver krone skulle gå til veldedige formål.

Det har de også gjort, ettersom Depp besluttet å donere pengene direkte til formålene Heard hadde valgt seg ut. Konflikten mellom de to skuespillerne stoppet imidlertid ikke der. I august i fjor gikk Heard ut mot Depp, og mente at han har lurt seg unna.

Depp besluttet å donere pengene i form av en rekke mindre summer over tid. Magasinet People har fått bekreftet at de to organisasjonene har fått pengene.

Det fikk ekskona til å se rødt. En talsperson i Heards apparat har i en uttalelse fortalt at Depps metode ikke lar seg gjøre.

- Om Johnny ønsker å endre resultatet av forliket, må vi insistere på at han donerer den fulle mengden av 57 millioner kroner til veldedighet, heter det i uttalelsen.

Ved å donere pengene direkte til organisasjonene får han en slags skattelette, som vil si at han i realiteten betaler mindre penger enn hva han skal. Ifølge uttalelsen betaler Depp bare halvparten av pengene som resultat av denne regelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer