Camilla Sagen:

Avslører: - Kastet ut av Australia

«God morgen Norge»-programlederen fikk beskjed om å forlate landet.

DUO: Camilla Sagen sammen med Cathrine Fossum på «God morgen Norge». Foto: Skjermdump Instagram
DUO: Camilla Sagen sammen med Cathrine Fossum på «God morgen Norge». Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Camilla Sagen (31) har blitt et godt kjent fjes for de som er oppe og hopper i morgentimene.

Sammen med blant andre Cathrine Fossum (45), Desta Marie Beeder (35) og Peter Bubresko (48) er hun programleder i «God morgen Norge», hvor de gjør sitt for å gi morgenfuglene en god start på dagen.

Fredag er hun gjest i podkasten «Brødrene Arnesen», hvor hun blant annet forteller hvordan en studietur til Australia fikk en mye mer dramatisk slutt enn hun kunne sett for seg.

I podkasten forteller Sagen at hun og hennes daværende kjæreste reiste til Australia for å studere. Å studere i Australia hadde vært en livslang drøm for Sagen, men underveis i oppholdet gikk alt galt: visumet hennes gikk ut.

FULL FART: I NRK-programmet «Helt Ramme sporter» blir Cengiz Al med Nicolay Ramm på tur til New Zealand for å konkurrere i risikosporten Jetsprint. Duoen ender med å kjøre fullstendig over evne, og det går derfor galt for NRK-profilen. Reporter: Jonas Scheie Hammer. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Programlederen hadde nemlig reist ned på turistvisum, da hun måtte ta opp en karakter fra videregående for å få rett på studentvisum. Da det omsider var i boks og hun søkte om studentvisum, var hun ikke å finne i systemet. Skolen hadde stavet «Botilsrud», som er Sagens mellomnavn, feil.

- Det endte med at jeg ble kastet ut av Australia. Det hadde jeg ikke trodd da jeg skulle reise på min livs opplevelse på andre siden av jordkloden, som jeg hadde drømt om siden jeg gikk på barneskolen.

Selve utkastelsen ble også av det dramatiske slaget, kan 31-åringen fortelle.

OVERRASKER: Et gammelt klipp av Lars Berrum og Olli Wermskog fra 2012 har sett dagens lys igjen. Video: NRK Vis mer

- Det var jo en liten reise å skulle bli kastet ut. Vi måtte reise fra Gold Coast til Brisbane for å møte «immigration» (tilsvarer UDI i Norge red.anm.), og der sitter det seriøst en fyr som så ut som en Navy Seal-soldat. Jeg tenkte at «dette kommer til å ende bra», men det gjorde det ikke. Det hjalp ikke å være nordmann, det hadde ingenting å si. Første spørsmål var: «Når kan du reise?», mimrer Sagen.

Heldigvis ble hun ikke kastet ut på dagen. Hun fikk muligheten til å spare opp litt penger, men innen to uker skulle hun være ute av landet.

- Jeg fikk beskjed om at hvis jeg ikke var ute av landet innen den datoen om to uker, så sto de på døra der jeg var registrert. Og var jeg ikke der så skulle de finne meg uansett. Så da var det grining og tuting, innrømmer programlederen.

TABBE: Den australske programlederen Jessie Eva legger plutselig merke til en liten glipp i en video publisert på hennes Instagram-profil. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: Instagram / jess.eva.here Vis mer

Den strenge tonen gjorde imidlertid sitt, og Sagen forteller at hun pakket kofferten og reiste hjem til Norge før hun risikerte at politiet dukket opp på døra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer