Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sarah Ferguson:

Avslører kirurgiske inngrep

- Jeg har fått mye hjelp for å se sånn ut når jeg fyller 60.

AVSLØRER KOSMETISKE INNGREP: I anledning sin kommende 60-årsdag, avslører hertuginne Sarah at hun har gjort flere kosmetiske inngrep. Her er hun avbildet i juni 2017. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER KOSMETISKE INNGREP: I anledning sin kommende 60-årsdag, avslører hertuginne Sarah at hun har gjort flere kosmetiske inngrep. Her er hun avbildet i juni 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

15. oktober fyller hertuginnen av York, Sarah Ferguson, 60 år.

Til tross for at hun og prins Andrew (59) gikk hver til sitt i 1992, har hun som mor til prinsessene Beatrice (31) og Eugenie (29) vært i de kongelige kretser i mer enn 30 år.

I løpet av disse åra har hun stått for en rekke medieoppslag, og det britiske kongehuset har vært at annet enn fornøyd med «Fergies» bidrag til det konservative kongehuset. Independent har blant annet omtalt Ferguson som «kvinnen som mislyktes i å være kongelig».

I anledning sin 60-års dag stiller hun, nok en gang, opp for pressen, denne gang for avisa Daily Mail. Og det er slett ikke noe vanlig portrettintervju. Til avisa avslører hun blant annet alle de kosmetiske inngrepene hun har gjennomgått de siste åra.

Flere inngrep

- Jeg har fått mye hjelp for å se sånn ut når jeg fyller 60, sier Ferguson til avisa under en omvisning på en klinikk i London, hvor hun får gjennomført inngrepene.

INRØMMER INNGREP: Hertuginnen av York, Sarah Ferguson, innrømmer at hun har gjort kosmetiske inngrep for å fikse på eget utseende. Her er hun avbildet Foto: NTB Scanpix
INRØMMER INNGREP: Hertuginnen av York, Sarah Ferguson, innrømmer at hun har gjort kosmetiske inngrep for å fikse på eget utseende. Her er hun avbildet Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun forteller at hun opp gjennom åra har tatt botox, ansiktsløft ved hjelp av både laser og trådløft, organiske fillers og vitamininjeksjoner på klinikken. I tillegg gjennomførte hun et kirurgisk stamcelle-inngrep på føttene på en klinikk i Bahamas i mars, for at det skulle ble mer behagelig å gå i høye hæler.

Hun vedgår at prinsesse Eugenies bryllup i fjor høst, og prinsesse Beatrice sitt kommende bryllup neste år, har vært en ekstra pådriver for å se sitt aller beste ut. Hun legger heller ikke skjul på at hun også håper behandlingene vil gjøre at hun ser sitt aller beste ut i anledning sin 60-årsdag.

Men - inngrepene har hatt sin pris. Bare laserbehandlingen har en startpris på 3750 britiske pund, tilsvarende 42 000 norske kroner etter dagens kurs, skriver avisa.

ANSIKTSLØFT: Hertuginnen forteller at hun har prøvd flere tekninkker innen ansiktsløft de siste åra. Her er hun avbildet i mai. Foto: NTB Scanpix
ANSIKTSLØFT: Hertuginnen forteller at hun har prøvd flere tekninkker innen ansiktsløft de siste åra. Her er hun avbildet i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En rekke skandaler

Selv om hun ikke lenger er i det britiske kongehusets innerste sirkel, er det uvisst hva kongefamilien synes om at hertuginnen nå stiller opp for den britiske tabloidavisa.

Skulle de mislike hennes siste mediestunt, er det slett ikke første gang «Fergie» irriterer de kongelige kretser.

Bare tre år etter at Ferguson giftet seg med prinsen i 1986, fikk verden se den første av en rekke skandaler fra den snart 60 år gamle hertuginnen. Det var da hun, ifølge Independent, hadde et forhold til den amerikanske mangemilliardæren Steve Wyatt. De to møttes i 1989, mens hun gikk gravid med prinsesse Eugenie, og tre år seinere trykket britiske medier bilder av de to på en privat ferietur.

Fergusons utroskap resulterte, ikke overraskende, i skilsmisse fra prinsen.

Etter at affæren med Wyatt tok slutt, innledet Ferguson et nært forhold til hans nære venn, den amerikanske forretningsmannen John Bryan, ifølge CNN.

Da bilder av Bryan, som slikket en toppløs Sarahs tær under en ferie i 1992, prydet forsiden av Daily Mirror, fikk dronning Elizabeth nok, noe som betød slutten på kongelige oppdrag. Prins Philip skal på sin side ha lagt hertuginnen for hat som følge av hendelsen, har Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng tidligere uttalt.

I 2010 ble det kommende bursdagsbarnet også avslørt i å forsøke å selge informasjon om sin tidligere ektemann, prins Andrew.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling