Amy Winehouse' bestevenn:

Avslører kjempekrangel rett før dødsfallet

Den avdøde superstjerna skal ha fått kjeft av samboeren da han fant brev hun hadde fått fra legen.

DØDE UNG: Amy Winehouse ble funnet død i sin seng, bare 27 år gammel. Obduksjonen viste at hun døde med 4,16 i promille. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
DØDE UNG: Amy Winehouse ble funnet død i sin seng, bare 27 år gammel. Obduksjonen viste at hun døde med 4,16 i promille. Foto: Matt Dunham / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en julidag i 2011 at soulsangerinnen Amy Winehouse ble funnet død i boligen sin. Nå, snart ti år etterpå, avslører den talentfulle sangstjernas bestevenn at han hadde en høylytt krangel med henne kort tid før hun gikk bort.

Det gjør han i det britiske tv-showet «This Morning» på ITV.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

- Fant brev fra legen

Bakgrunnen for krangelen skal ha vært det samme som dødsårsaken, nemlig alkohol.

Bestevennen, Tyler James, sier i tv-showet at han hadde funnet noen alvorlige brev fra legen hennes - og at det var dette som utløste munnhuggeriet mellom de to, som i tillegg til å være gode venner, også bodde sammen.

- Det endte i en kjempekrangel mellom oss, fordi jeg fant disse brevene, der det sto at om hun fortsatte å drikke, så ville hun dø, forklarer James.

SNAKKER UT: Amy Winehouse' samboer og bestevenn Tyler James forteller at han og Winehouse hadde en stor krangel ikke lenge før hun døde. Foto: REX / NTB
SNAKKER UT: Amy Winehouse' samboer og bestevenn Tyler James forteller at han og Winehouse hadde en stor krangel ikke lenge før hun døde. Foto: REX / NTB Vis mer

Videre bedyrer han at Amy Winehouse ikke rørte narkotika de tre siste årene av sitt liv. Han tilbakeviser dermed noe det har blitt massivt spekulert i etter hennes død.

Møtt av ambulanse

Klippene fra det populære morgenprogrammet skal vise en tydelig preget Tylor James, selv ti år etterpå.

Og han legger ikke skjul på at han har vanskeligheter med å glemme den dagen da han kom hjem til huset de bodde i og fikk se en ambulanse foran inngangspartiet, samt en rettsmedisiner i entreen. Den dagen, skulle det vise seg, var den siste dagen han så henne.

Det var 23. juli i 2011 at Winehouse ble funnet død i sin egen seng - bare 27 år gammel. Obduksjonen viste ingen ulovlige stoffer. Det ble derimot klart at Winehouse døde med 4,16 i promille, og dødsårsaken ble dermed alkoholforgiftning.

Verdensstjerna var aller best kjent for låta «Rehab», men hun fikk også mye oppmerksomhet for sin harde livsstil i form av både alkohol og narkotika.

Stor karriere

I 2007 vant hun «Brit Awards» for «beste kvinnelige sanger», og i 2008 stakk hun av med ikke mindre enn fem amerikanske «Grammy»-priser, deriblant «årets beste nye kunstner», «årets låt» og «årets innspilling».

Med sin altfor tidlige død ble hun også innlemmet i det som blir kalt «Klubb 27», en samlebetegnelse på alle de svært innflytelsesrike rockemusikere som døde i en alder av nettopp 27.

«LOVE ME TENDER»: Elvis var og er et amerikansk ikon. Han har solgt over en milliard album, påvirket flere generasjoner av musikere og har fortsatt en kultaktig følgerskare. I dag er det 40 år siden han forlot verden. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

Av andre på listen finnes blant annet Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain og Janis Joplin.

Få år etter Winehouse' dødsfall ble det lansert en dokumentar om artisten, som også inneholdt usette klipp av superstjerna. Dokumentaren høstet applaus fra anmeldere verden over og ble kalt både «fascinerende» og «et mesterverk».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer