Nancy Pelosi om Donald Trump:

Avslører kjolestikk mot Trump

Presidenten er ikke den eneste som gjentar seg i riksretten.

STIKK: Onsdag ble det klart at Trump stilles for riksrett for andre gang. Da benyttet Nancy Pelosi anledningen til å komme med et aldri så lite kjolestikk. Foto: J. Scott Appelwhite / Josuha Roberts / AP Photo / REUTERS / NTB
STIKK: Onsdag ble det klart at Trump stilles for riksrett for andre gang. Da benyttet Nancy Pelosi anledningen til å komme med et aldri så lite kjolestikk. Foto: J. Scott Appelwhite / Josuha Roberts / AP Photo / REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag denne uka ble det klart at nåværende president Donald Trump (74) stilles for riksrett for andre gang - som første president i historien. Formelt er Trump blitt tiltalt for «opphissing til opprør», i kjølvannet av angrepet på Kongressen i forrige uke.

Avstemningen endte med 232 for riksrett og 197 mot. Det erklærte flertallsleder i Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi (80).

Det ble kjent omtrent 13 måneder etter at presidenten ble stilt for riksrett første gang, men mye har forandret seg siden den gang. En pandemi, storming av Kongressen, presidentvalg og Twitter-utestengelse - man kan nevne i fleng.

Det er imidlertid én ting som fremdeles står seg likt, nemlig Nancy Pelosi og hennes riksrett-antrekk.

MÅ GÅ: Nancy Pelosi gikk hardt ut mot Donald Trump da hun åpnet debatten i Representantenes hus. Video: AP Vis mer

Trump-stikk

Demokraten dukket nemlig opp til avstemningen i nøyaktig det samme antrekket hun kledde seg i den første gangen presidenten ble stilt for riksrett.

Talspersoner for Pelosi bekrefter overfor People at antrekket hun hadde på seg på onsdag var nøyaktig det samme som hun brukte 18. desember 2019.

2021: Pelosi gjenbrukte det sorte antrekket, men droppet brosjen. Det er et tydelig stikk mot Trump. Foto: Susan Walsh / AP Photo / NTB
2021: Pelosi gjenbrukte det sorte antrekket, men droppet brosjen. Det er et tydelig stikk mot Trump. Foto: Susan Walsh / AP Photo / NTB Vis mer
2019: Under Trumps første riksrett bar hun samme kjole som på onsdag. Foto: J. Scott Appelwhite / AP Photo / NTB
2019: Under Trumps første riksrett bar hun samme kjole som på onsdag. Foto: J. Scott Appelwhite / AP Photo / NTB Vis mer

Pelosi er godt kjent for sine skreddersydde antrekk, som tidligere har inkludert hvite buksedresser - som hyller arbeidet for kvinnelig stemmerett.

En ting manglet imidlertid på denne ukas antrekk. I 2019 brukte hun nemlig en brosje, som ifølge Daily Beast er en liten versjon av Representantenes hus sitt symbol.

BROSJE: Brosjen er en liten versjon av Representantenes hus' symbol. Den brukte Pelosi i 2019. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB
BROSJE: Brosjen er en liten versjon av Representantenes hus' symbol. Den brukte Pelosi i 2019. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer

Symbolet står for orden og autoritet, altså stikk i strid med det Trump-tilhengere forholdt seg til i forbindelse med Kongress-stormingen forrige uke.

IKKE FORNÆRMET: Da Nancy Pelosi ble spurt om ordkrigen mellom henne og Donald Trump, mente hun at hun ikke tok seg nær av presidentens uttalelser. Video/foto: AP/NTB Scanpix Vis mer

- Det knuser hjertet mitt

Under første riksrett var det flere som valgte å kle seg i svart, noe som ifølge blant andre NBC News var for å signalisere at hendelsen markerte en trist og dyster dag for landet.

Den gang ble Trump tiltalt for å ha presset ukrainske myndigheter til å iverksette etterforskning mot Joe Biden og hans familie.

Onsdag uttalte Pelosi at hun igjen følte seg svært trist over presidentens handlinger.

- Han må gå. Han er en tydelig fare for nasjonen vi alle elsker … Det gir meg ingen glede å si dette - det knuser hjertet mitt, uttalte hun, ifølge The New York Times.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer