Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin:

Avslører kjønnet på babyen

Ble overrasket med babyshower.

BLIR TOBARNSFORELDRE: Gro og Anja Hammerseng-Edin avslører kjønnet på barn nummet to. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLIR TOBARNSFORELDRE: Gro og Anja Hammerseng-Edin avslører kjønnet på barn nummet to. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Håndballstjernen Gro Hammerseng-Edin (38) går en spennende tid i møte, når hun og kona Anja Hammerseng-Edin (35) om kort tid blir foreldre for andre gang. Fra tidligere har de sønnen Mio sammen, og Gro har tidligere avslørt at de gleder seg til familieforøkelsen.

Med kort tid igjen av svangerskapet, ble håndballstjernene nylig overrasket med en babyshower av flere venner, et arrangement hvor man feirer det kommende barnet.

I anledning babyshoweren har paret overrasket følgerne sine på Instagram, og avslører kjønnet på babyen.

På sin Insta-story har de blant annet takket for babyshoweren, og på veggen henger det tre bokstaver i blått og grønt. «Boy», står det.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Gro Hammerseng-Edin.

Tobarnsmor

Gro og Anja giftet seg i 2013, og fra før har de sønnen Mio sammen, som kom til verden over nyttår i 2012. Også den gang var det Gro som bar fram barnet.

Tidligere har Gro fortalt om livet som mor i TV3-programmet «Larvikjentene».

- Det å være mor er det største jeg har opplevd. Det er jo det fineste som finnes i hele verden, sammen med det å finne noen du faktisk vil ha barn med. Det å få ham, det er så ubeskrivelig stort og det er godt å kjenne på hvor lite egoistisk jeg kan være når jeg har blitt mamma, sa hun i programmet i 2016.

I et tidligere intervju med Dagbladet innrømmet Gro at hun har drømt om å gi lille Mio søsken.

- Det er definitivt i tankene. Vi er absolutt åpne for flere barn, fortalte 37-åringen, som la håndballen på hylla i fjor, til avisa.

Gro Hammerseng vant Mesternes Mester. Video Thomas Rasmus Skaug Vis mer

To mødre

I samme intervju var hun åpen om frykten for at sønnen, i framtida, kanskje kommer i situasjoner der han må forsvare at han har to mammaer.

- Det kommer garantert til å være noen som synes det er rart at han ikke har en pappa. Vi har snakket med ham om det. Som mamma lever jeg med hjertet litt utpå kroppen. Jeg vil så gjerne at han skal ha det fint hele tiden, og at han skal leve et godt liv, fortalte hun åpenhjertig til avisa.

DILEMMA: Slik gikk det da vi utfordret «Mesternes Mester»-vinner Gro Hammerseng-Edin i dilemma-leken. Video: Henning Lillegård / Klipp: Ingrid Cogorno / Reporter: Linn-Christin Marthinussen Vis mer

Gro ble som kjent gravid via assistert befruktning i København da Mio skulle komme til verden.

Hun og Anja fikk sønnen ved hjelp av sæddonor ved fertilitetsklinikken StorkKlinik. Prosessen rundt det å bli mødre, har paret fortalt åpent om i boka «Anja + Gro = Mio: Kunsten å bli foreldre» (2014).

Kort tid etter at hun fødte lille Mio, snakket Gro også ut om sønnens foreldresituasjon. Den gang uttalte hun at hun trodde det ville være naturlig for Mio å vokse opp med to mødre.

- Vi får ikke beskyttet han mot å bli ertet eller mobbet. Men vi kan gi ham redskaper og trygghet for hvordan han kan håndtere ulike situasjoner (...) Jeg tror det blir helt naturlig for ham å ha to mammaer, sa hun til Dagbladet Torsdag våren 2012.