Demi Lovato:

Avslører kjønnsidentitet

Demi Lovato vil ikke lenger kalles hun eller henne.

STÅR FRAM: Demi Lovato valgte onsdag å stå fram som ikke-binær. Foto: Sara Jaye Weiss/REX/NTB
STÅR FRAM: Demi Lovato valgte onsdag å stå fram som ikke-binær. Foto: Sara Jaye Weiss/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så seint som i slutten av mars sto Disney-stjerna Demi Lovato (28) fram som panseksuell, og beskrev seg selv som «flytende».

Panfili eller panseksualitet er å tiltrekkes følelsesmessig og/eller seksuelt av en person uavhengig av vedkommendes biologiske kjønn eller dens kjønnsidentitet. Dette inkluderer også de personer som ikke faller innenfor den duale kjønnstenkningen som bifili innebærer.

I motsetning til tidligere er 28-åringen stolt over å være en del av LHBT-miljøet.

De og dem

Onsdag denne uka kom stjerna også ut som ikke-binær, at hen altså ikke har en kjønnsidentitet som enten jente eller gutt. Stjerna ønsker derfor å ikke bli omtalt som hun eller henne lenger, men derimot hen.

OVERDOSE: 24. juli ble sangeren Demi Lovato fraktet til sykehus etter en overdose. Nå takker stjerna familie og fans for at hen fortsatt er i live. Video: CNN Vis mer

Det avslørte Lovato selv på Twitter.

«I dag er så glad over å dele mer fra livet mitt med dere alle. Jeg er stolt over å la dere få vite at jeg identifiserer meg selv som ikke-binær og offisielt vil endre pronomenet til de/dem framover», skriver hen ifølge BBC.

- Ingen ekspert

Lovato forklarer videre at hen kom fram til egen identitet etter å ha brukt tid på seg selv gjennom de siste åra. Stjerna påpeker imidlertid at hen fremdeles lærer og derfor ikke er noen ekspert eller talsperson når det kommer til temaet.

Lovatos svært åpenhjertige beskjed kommer bare kort tid etter at hen som nevnt kom ut som panseksuell. 28-åringens kjærlighetsliv har fått mye spalteplass i sladrepressen opp gjennom åra.

- Flytende

I seks år var hen kjæreste med «That 70's Show»-stjernen Wilmer Valderrama, men sommeren 2016 avslørte duoen at de hadde gått hver til sitt.

SINGEL IGJEN: Etter fire måneder, forlovet Max Ehrich og Demi Lovato seg, men etter to måneder, ble det slutt. Nå bekrefter endelig Lovato bruddet. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Sangstjerna har også vært i en rekke andre profilerte forhold, men våren 2018 fortalte Disney-profilen at hen ikke hadde noe preferanse på kjønn når det kom til dating.

- Jeg er veldig flytende og mener kjærlighet er kjærlighet. Man kan finne kjærlighet i hvilket som helst kjønn. Jeg liker friheten i å kunne flørte med hvem jeg vil, delte 28-åringen åpenhjertig med magasinet InStyle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer