Duane Dog Chapman:

Avslører konas siste ord

Duane Dog Chapman møtte pressen etter konas bortgang.

KREFT: Duane «Dog» Chapman forteller om tapet av kona Beth. Video: Splash Vis mer

Onsdag kom nyheten om at Beth Chapman, kjent fra realityserien «Dog the Bounty Hunter», er gått bort.

51-åringen, som var gift med Duane Dog Chapman (66), fikk påvist strupekreft i 2017, og gjennomgikk den gang en vellykket operasjon. I fjor kom derimot kreften tilbake.

Mandag ble hun lagt i kunstig koma, og onsdag gikk hun bort - noe ektemannen bekreftet på Twitter.

- Klokka er 5.32 på Hawaii, og dette er tidspunktet hun vanligvis våknet opp for å gå i fjellet Koko Head. Men i dag tok hun trappa til himmelen. Vi elsker deg, Beth. Ses på den andre siden, skrev han i Twitter-innlegget.

POPULÆRE: Gjennom tv-serien «Dog the Bounty Hunter» har ekteparet Beth og Duane Dog Chapman opparbeidet seg en stor fanskare. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: Gjennom tv-serien «Dog the Bounty Hunter» har ekteparet Beth og Duane Dog Chapman opparbeidet seg en stor fanskare. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familien i sorg

Bare timer etter at kona gikk bort, kommenterte Duane dødsfallet overfor Hawaii News Now sammen med døtrene Bonnie (20) og Cecily (26).

Det skriver flere amerikanske medier, deriblant People.

- Det er forferdelig. Den mest forferdelige tiden i noens liv. Du prøver å huske at du feirer livet, men akkurat nå sørger vi over døden. Så det er ikke bra, sier han.

i tillegg til de to døtrene, har paret også sønnene Dominic (34) og Garry (18).

STORFAMILIE: Duane Dog og Beth Chapman har fire barn sammen, to sønner og to døtre. Her er familien i 2013. Foto: NTB Scanpix
STORFAMILIE: Duane Dog og Beth Chapman har fire barn sammen, to sønner og to døtre. Her er familien i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Realitystjerna åpnet også opp om hva konas siste ord til familien var. Disse skal hun ha sagt da hun fikk et anfall like før hun ble lagt i kunstig koma.

- Jeg visste ikke hva annet jeg kunne si annet enn «i jesu navn». Jeg holdt henne og sa det, og hun sa: «Si det igjen, si det mer». Så sa hun til jentene og alle oss andre: «Jeg elsker dere», og «Går det bra med dere? Ikke bekymre dere».

Gjemte lapper

66-åringen fortalte også at kona hadde kjempet alt hun kunne mot kreften. Han røpet også at hun i tiden før hun ble innlagt hadde gjemt lapper rundt om i huset, som familien kunne finne seinere.

- Beth var på mange måter litt kontrollerende. Jeg er sikker på at hun fortsatt kontrollerer meg, og jeg har funnet lapper i putevaret, ved vasken, på barbersakene mine. Hun har skrevet hva jeg skal ha på meg, forteller han.

Mens tårene rant, fortalte tv-profilen at familien i tiden framover skal komme seg gjennom dette sammen, og at han finner trøst i religionen.

Ekteparets døtre har begge delt innlegg på Instagram i etterkant av morens død:

- Må se framover

Chapman-ekteparet åpnet for første gang opp om kreftsykdommen i september 2017, da de fortalte at Beth Chapman hadde fått påvist strupekreft.

I november samme år fortalte hun til People at hun prøvde sitt beste å se positivt på situasjonen.

TV-PAR: Chapman-ekteparet ble kjent gjennom realityserien «Dog the Bounty Hunter». Her i 2006. Foto: NTB Scanpix
TV-PAR: Chapman-ekteparet ble kjent gjennom realityserien «Dog the Bounty Hunter». Her i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg må se framover, hver dag. Det er alt man kan gjøre når man får en diagnose som dette. Så jeg tar en dag om gangen, og jeg vil kjempe med alt jeg har, sa hun.

Dessverre gikk ikke ting helt som de skulle, og som nevnt returnerte kreften i fjor - og Beth Chapman måtte gå gjennom flere cellegiftbehandlinger.

Ifølge CNN ble realityprofilen innlagt på sykehus i april i år på grunn av en opphopning av væske i lungene, og det ble da utført en prosedyre for å lette på presset.

Dagen etter at hun ble lagt i kunstig koma, altså tirsdag denne uka, meldte TMZ at moren til realitystjernen hadde flydd til Hawaii for å være hos datteren. Både barn og barnebarn skal også ha vært til stede da hun døde.

Nytt TV-program

Chapman-ekteparet har vært en del av tv-serien «Dog the Bounty Hunter» siden seriens start i 2004, og fram til den ble tatt av tv-skjermen i 2012. I programmet fulgte man Duane Dog og Beth Chapman i deres jakt på kriminelle.

NYTT PORGRAM: Til tross for kreftdiagnosen kunngjorde ekteparet i juni et nytt tv-program. Foto: NTB Scanpix.
NYTT PORGRAM: Til tross for kreftdiagnosen kunngjorde ekteparet i juni et nytt tv-program. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Etter at tv-programmet ble lagt på is dukket ekteparet opp i nok et tv-program. I «Dog and Beth: On the Hunt» var Chapman-ekteparet å se på skjermen fra 2013 til 2015.

Til tross for kreftdiagnosen kunngjorde ekteparet nylig at et nytt tv-program med navnet «Dog's Most Wanted» vil bli å se på tv-nettverket WGN America.