James Michael Tyler:

Avslører kreft med spredning

«Friends»-stjerna er alvorlig syk.

FIKK KREFT: James Michael Tyler fikk påvist prostatakreft med spredning i 2018. Nå ber han andre sjekke seg tidligere enn han selv gjorde. Foto: Richard Young / REX / NTB
FIKK KREFT: James Michael Tyler fikk påvist prostatakreft med spredning i 2018. Nå ber han andre sjekke seg tidligere enn han selv gjorde. Foto: Richard Young / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tv-serien «Friends» gikk som en farsott over internasjonale, så vel som norske tv-skjermer, fra 1994 til 2004. Vennskapet mellom rollekarakterene Monica Geller, Chandler Bing, Ross Geller, Rachel Green, Joey Tribbiani og Phoebe Buffay har blitt noe mange kjenner seg igjen i og føler de er en del av.

27. mai i år ble «Friends»-gjengen gjenforent på HBO Nordic.

Fikk tøff beskjed

Skuespiller James Michael Tyler (59) fikk mye tid på skjermen i sin tid, men navnet hans er det kanskje ikke så mange som husker. Han spilte baristaen Gunther, som i løpet av sine 93 episoder var besatt og forelska i Rachel, spilt av Jennifer Aniston (52).

Nå åpner Tyler seg om at han i september 2018 ble diagnostisert med prostatakreft, og at han i dag er alvorlig syk.

Det gjør han i NBC-programmet Today.

- Jeg ble diagnostisert med en avansert form for prostatakreft, som hadde spredt seg til skjelettet. Så jeg har levd med dette de siste tre åra. Det er på stadium fire nå, et sent stadie, så det vil nok omsider «ta meg», sier han til Today.

59-åringen forteller at sykdommen ble oppdaget under en årlig helsesjekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer