Jane Fonda:

Avslører kreftdiagnose

Superstjerna har fått kreft - igjen.

SYK: Jane Fonda har fått lymfekreft. Foto: NTB
SYK: Jane Fonda har fått lymfekreft. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jane Fonda (84) har blitt diagnostisert med kreft. Det melder hun selv på Instagram.

Superstjerna har fått krefttypen Non-Hodgkins lymfom, som er en form for lymfekreft.

«Kjære venner, jeg har noe personlig jeg vil dele med dere. Jeg har blitt diagnostisert med lymfekreft og har startet cellegiftbehandling», åpner hun innlegget med.

Fonda informerer om at hun vil få cellegift i seks måneder og at hun hittil har reagert fint på behandlingene.

Ivrig klimaaktivist

Skuespilleren, som er kjent fra filmer som «Barbarella» og «Still Working 9 to 5», har vært en svært ivrig aktivist helt siden 1970-tallet. De seineste åra har hun engasjert seg for klimaet. I 2019 ble hun blant annet arrestert under en klimademonstrasjon.

KLIMADEMONSTRASJON: Skuespillerlegenden Jane Fonda ble arrestert i Washington D.C, etter en ulovlig klimademonstrasjon. Vis mer

I Instagram-innlegget bruker hun muligheten til å opplyse om hvordan forurensing fra fossilt brensel kan øke sjansen for kreft.

«Vi trenger også å snakke om hva som forårsaker kreften så vi kan eliminere den. For eksempel må folk vite at fossilt brensel forårsaker kreft».

Hollywood-legenden tar seg også tid til å dele at hun innser hvor heldig hun er som har helseforsikring.

«Jeg er heldig fordi jeg har helseforsikring og tilgang på de beste legene og behandlingene. Jeg innser, og det er vondt, at jeg er privilegert i dette. Nesten hver eneste familie i USA opplever kreft en eller annen gang, og alt for mange har ikke tilgang til kvalitetsbehandlingen som jeg får og det er ikke riktig».

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Har hatt kreft tidligere

Dette er ikke første gangen 84-åringen får en kreftdiagnose. I 2019 fortalte skuespilleren at hun har hatt kreft flere ganger, og at hun blant annet måtte fjerne det ene brystet sitt.

Hun fortalte også at hun ofte drar til hudlegen for å kutte vekk utvekster på kroppen sin ettersom hun tidligere elsket å sole seg.

Fonda har i tillegg til kreften flere andre helseutfordringer. Hun har blant annet fått erstattet begge hoftene og det ene kneet sitt på grunn av at hun lider av benskjørhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer