Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rush Limbaugh:

Avslører kreftsykdom

Ble diagnostisert med lungekreft i januar.

LUNGEKREFT: Den konservative radioverten Rush Limbaugh avslører at han har blitt diagnostisert med lungekreft. Foto: NTB Scanpix
LUNGEKREFT: Den konservative radioverten Rush Limbaugh avslører at han har blitt diagnostisert med lungekreft. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den konservative radioverten, Rush Limbaugh (69), har fått påvist lungekreft. Det melder CNN.

Nyheten delte 69-åringen i dag under en radiosending av «The Rush Limbaugh Show», hvor han fortalte lytterne at han ble diagnostisert med kreftsykdommen 20. januar i år.

- Jeg skulle ønske at jeg ikke måtte fortelle dere dette, og jeg tenkte på å ikke fortelle noen, jeg tenkte på å prøve og gjøre dette uten at noen visste om det, for jeg liker ikke at ting skal handle om meg, var noe av det Limbaugh uttalte, ifølge CNN.

- Men, det kommer til å komme dager hvor jeg ikke kommer til å være her, fordi jeg skal gjennomgå behandling eller at jeg vil reagere på behandlingen, fortsetter Limbaugh.

ÅPNER OPP: Sanger Michael Bublé åpnet opp om sønnens kreftsykdom på James Cordens «Carpool Karaoke». Video: CNN Vis mer

Ønsker ham god bedring

Videre forteller 69-åringen at han fortsatt har et ønske om å kunne jobbe i radioprogrammet som normalt. Under mandagens radiosending uttaler Limbaugh at han foreløpig ikke har opplevd noen symptomer.

Ifølge Fox News benyttet han også anledningen til å kalle lytterne sine «en av de største kildene til tillit» som han noensinne har opplevd i livet sitt.

- Jeg håper at jeg vil snakke om dette så lite som nødvendig de kommende dagene, men vi har en flott gjeng med leger, et flott team samlet, og vi er i full fart framover med dette, forsikret han lytterne om.

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

Ifølge CNN var opprinnelig planen at Limbaughs radiokontrakt skulle utløpe seinere i år, men han fornyet imidlertid avtalen med Premiere Radio Networks i begynnelsen av januar.

- Rush er både en kollega og en god venn, og jeg vet at han vil håndtere situasjonen med mot og nåde, uttaler Rich Bressler, president i Premiere`s morselskap, iHeartMedia, i en pressemelding, og legger til:

- Jeg vet at millioner av mennesker verden over vil bli med meg og hele iHeart for å ønske ham en god bedring.

Tilhenger av Trump

Ifølge CNN er Limbaugh en nær alliert av USAs president Donald Trump (73). Den amerikanske presidenten kalte nylig 69-åringen for «en stor stjerne som aldri vaklet til tross for alle Fake News han har måttet tåle. Stemmen hans er langt større enn deres».

TILHENGER: Rush Limbaugh har helt siden Donald Trump ble president vært en tilhenger av ham. Foto: NTB Scanpix
TILHENGER: Rush Limbaugh har helt siden Donald Trump ble president vært en tilhenger av ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

The Huffington Post beskriver Limbaugh som kanskje den mest framtredende skikkelsen i politisk radio med en enorm innflytelse gjennom sine monologer og konspirasjonsteorier.