Rush Limbaugh:

Avslører kreftsykdom

Ble diagnostisert med lungekreft i januar.

LUNGEKREFT: Den konservative radioverten Rush Limbaugh avslører at han har blitt diagnostisert med lungekreft. Foto: NTB Scanpix
LUNGEKREFT: Den konservative radioverten Rush Limbaugh avslører at han har blitt diagnostisert med lungekreft. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den konservative radioverten, Rush Limbaugh (69), har fått påvist lungekreft. Det melder CNN.

Nyheten delte 69-åringen i dag under en radiosending av «The Rush Limbaugh Show», hvor han fortalte lytterne at han ble diagnostisert med kreftsykdommen 20. januar i år.

- Jeg skulle ønske at jeg ikke måtte fortelle dere dette, og jeg tenkte på å ikke fortelle noen, jeg tenkte på å prøve og gjøre dette uten at noen visste om det, for jeg liker ikke at ting skal handle om meg, var noe av det Limbaugh uttalte, ifølge CNN.

- Men, det kommer til å komme dager hvor jeg ikke kommer til å være her, fordi jeg skal gjennomgå behandling eller at jeg vil reagere på behandlingen, fortsetter Limbaugh.

ÅPNER OPP: Sanger Michael Bublé åpnet opp om sønnens kreftsykdom på James Cordens «Carpool Karaoke». Video: CNN Vis mer

Ønsker ham god bedring

Videre forteller 69-åringen at han fortsatt har et ønske om å kunne jobbe i radioprogrammet som normalt. Under mandagens radiosending uttaler Limbaugh at han foreløpig ikke har opplevd noen symptomer.

Ifølge Fox News benyttet han også anledningen til å kalle lytterne sine «en av de største kildene til tillit» som han noensinne har opplevd i livet sitt.

- Jeg håper at jeg vil snakke om dette så lite som nødvendig de kommende dagene, men vi har en flott gjeng med leger, et flott team samlet, og vi er i full fart framover med dette, forsikret han lytterne om.

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

Ifølge CNN var opprinnelig planen at Limbaughs radiokontrakt skulle utløpe seinere i år, men han fornyet imidlertid avtalen med Premiere Radio Networks i begynnelsen av januar.

- Rush er både en kollega og en god venn, og jeg vet at han vil håndtere situasjonen med mot og nåde, uttaler Rich Bressler, president i Premiere`s morselskap, iHeartMedia, i en pressemelding, og legger til:

- Jeg vet at millioner av mennesker verden over vil bli med meg og hele iHeart for å ønske ham en god bedring.

Tilhenger av Trump

Ifølge CNN er Limbaugh en nær alliert av USAs president Donald Trump (73). Den amerikanske presidenten kalte nylig 69-åringen for «en stor stjerne som aldri vaklet til tross for alle Fake News han har måttet tåle. Stemmen hans er langt større enn deres».

TILHENGER: Rush Limbaugh har helt siden Donald Trump ble president vært en tilhenger av ham. Foto: NTB Scanpix
TILHENGER: Rush Limbaugh har helt siden Donald Trump ble president vært en tilhenger av ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

The Huffington Post beskriver Limbaugh som kanskje den mest framtredende skikkelsen i politisk radio med en enorm innflytelse gjennom sine monologer og konspirasjonsteorier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer