Lill-Babs:

Avslører Lill-Babs' siste tid

Den svenske artistens datter snakker om tapet av mora.

HUSKES: Lill-Babs var en av Sveriges mest folkekjære artister. I starten av april i fjor sovnet hun inn, 80 år gammel. Nå forteller dattera om den siste stunden med henne. Dette bildet ble tatt på Palm Beach i 2017. Foto: Aller Media SE / Suvad Mrkonjic
HUSKES: Lill-Babs var en av Sveriges mest folkekjære artister. I starten av april i fjor sovnet hun inn, 80 år gammel. Nå forteller dattera om den siste stunden med henne. Dette bildet ble tatt på Palm Beach i 2017. Foto: Aller Media SE / Suvad Mrkonjic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått halvannet år siden den svenske musikksensasjonen Barbro Margareta Svensson, bedre kjent rundt om i Skandinavia under kallenavnet Lill-Babs, gikk bort. Hun rakk akkurat å bli 80 år gammel, og sovnet inn etter kort tids sykdom.

Siden den gang er det skrevet mye om artisten, som kanskje huskes spesielt godt for låtene «Är du kär i meg ännu, Klas-Göran?», «Älaskade ängel» og «April, april». Den solide karrieren fikk hun blant annet Kongens fortjenstmedalje for, og i 2017 ble hun innlemmet i den Swedish Music Hall of Fame.

Det er kanskje derfor ikke så vanskelig å forstå at 80-åringen betydde mye for mange. Dødsfallet gikk nok derimot aller tøffest utover de tre døtrene hennes, Monica Svensson (64), Malin Berghagen (53) og Kristin Kaspersen (49).

Glede i sorgen

Nå forteller Monica Svensson om hennes siste møte med mora, som var like før hun sovnet inn. I et intervju med det svenske ukebladet Hemmets Journal, gjenfortalt av Expressen, legger hun ikke skjul på at det var tøft.

Likevel kan hun også fortelle at det var en slags trøst i det hele.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer