Neil Patrick Harris:

Avslører nøkkelen til ekteskapet

- Det er ikke alltid pent.

GIFT: Neil Patrick Harris (t.h) letter på sløret om hvordan han og ektemannen David Burtka (t.v) får forholdet til å fungere. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Neil Patrick Harris (t.h) letter på sløret om hvordan han og ektemannen David Burtka (t.v) får forholdet til å fungere. Foto: NTB ScanpixVis mer

I 2014 giftet «How I Met Your Mother»-stjerna Neil Patrick Harris (45) seg med David Burtka (43), etter over ti år som kjærester. Da hadde duoen vært forlovet i åtte år, og de ble erklært rette ektefolk under en romantisk seremoni i Italia.

I etterkant har ekteparet avslørt at de i første omgang giftet seg av praktiske årsaker, men nå, fem år seinere, avslører de sin nøkkel til suksess.

I slutten av april feiret paret at det var 15 år siden deres første stevnemøte, og i et intervju med Entertainment Tonight, gjengitt av blant andre Huffington Post, letter tv-stjerna på sløret om forholdet til Burtka.

- Jeg tror hemmeligheten til et forhold rett og slett er utholdenhet, ikke sant? sier skuespilleren, og fortsetter:

- Det er ikke alltid pent, men han er pen, så det gjør det enkelt.

EKTEPAR: Neil Patrick Harris og ektemannen har vært gift siden 2014. Her avbildet under Oscar-utdelingen i 2015. Foto: NTB Scanpix
EKTEPAR: Neil Patrick Harris og ektemannen har vært gift siden 2014. Her avbildet under Oscar-utdelingen i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Takknemlig

Også på Instagram markerte 45-åringen merkedagen, og ikke minst det lange forholdet til sin kjære ektemann.

- Min første date med David var for 15 år siden i dag, og vi har nesten vært uatskillelige siden. Jeg er så takknemlig for at denne nydelige mannen har gitt meg hjertet sitt, hans skulder, hans styrke, hans lyst, hans latter og hans glede, skriver 45-åringen, og fortsetter:

- Han er en skuespiller, kokk, forfatter, sanger, produsent og den mest fantastiske, uselviske forelder jeg noensinne har sett. En seksdobbel trussel, om du vil. Og det vil jeg absolutt. Gratulerer med 15-årsjubileet. Du fortsetter å gjøre alle drømmene mine til virkelighet.

Gift av praktiske grunner

Da paret endelig ble smidd i hymens lenker, var det ikke bare av romantiske grunner. Det innrømmet Neil Patrick Harris da han gjestet talkshowet «The View» samme år, ifølge UsWeekly.

- Jeg tror at da barna våre nådde den alderen der de har fornuftige samtaler og stiller masse «hvorfor»-spørsmål, så føltes det viktig å kunne ha en ekte og tydelig identitet på hvem faren deres er. At han er ektemannen min, var enklere enn bare partneren eller kjæresten min, forklarte han i tv-programmet.

Paret ble foreldre i 2010, da tvillingene Gideon Scott og Harper Grace (8) kom til verden ved hjelp av surrogati.

Giftet seg i Italia

Men til tross for det praktiske aspektet ved vielsen, var « How I Met Your Mother»-stjerna lykkelig over at han endelig fikk giftet seg med kjæresten.

- Det var fint, veldig lite og intimt. Bare om lag 45 personer var til stede, sa han.

At paret valgte å legge bryllupet til Italia var med på å holde antallet gjester nede. Det var altså en eksklusiv forsamling selveste Elton John (72) opptrådte for på mottakelsen. «How I met Your Mother»-regissør Pamela Fryman (59) skal ha ledet seremonien.

- Jeg ønsket bare å kunne få si fine ting om David til David, foran de menneskene som betyr mest for oss. Det handlet mindre om en bekjentgjøring og mer om en erklæring som jeg kunne dele foran barna våre, understreket Neil Patrick Harris på «The View», ifølge UsWeekly.