Tonje Helene Blomseth:

Avslører ny flamme

Eventyrer Tonje Blomseth letter på sløret om kjærligheten.

NY FLØRT: I februar kom nyheten om at Tonje Blomseth og kjæresten hadde gått hver til sitt. Nå har hun en ny mann i livet sitt. Foto: Alex Iversen / TV 2
NY FLØRT: I februar kom nyheten om at Tonje Blomseth og kjæresten hadde gått hver til sitt. Nå har hun en ny mann i livet sitt. Foto: Alex Iversen / TV 2Vis mer

Eventyrer Tonje Helene Blomseth (25) kunne i februar avsløre at hun og kjæresten Per Anders Eira hadde gått hver til sitt. Det gjorde hun i et innlegg på Instagram-profilen sin. Blomseth og Eira var samboere, hadde ni hunder sammen, en bedrift og en bestemt livsstil.

Under torsdagens høstlansering for TV 2 dukket Blomseth opp i Grieghallen i Bergen. Hun er nemlig aktuell med dokumentarserien «Vill i hjertet», en tv-serie som også ekskjæresten skal være med i.

Dette blir derimot ikke hennes første tv-opptreden. Trondheimsjenta har tidligere vært med i både «Farmen Kjendis» og «Bloggerne».

SISTE SESONG: Julianne Nygård, også kjent som Pilotfrue, og mannen Ulrik Nygård har sin siste sesong i Bloggerne. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Møttes i Alaska

Det ser ut til at det ikke bare er på karrierefronten at livet smiler for Blomseth, men også på kjærlighetsfronten. Overfor Dagbladet kan Blomseth nemlig avsløre at hun har en ny mann i kikkerten for øyeblikket.

- Jeg har vært i forhold siden jeg var 16, nesten kontinuerlig. Og jeg tenkte at nå skal jeg prøve å være singel så lenge det går for å kunne reise på årslange turer, og ikke ha det ansvaret med en kjæreste. Men som alltid, når du tenker sånn så ramler du borti noen som frister, forteller hun lattermildt.

- Hvem er den heldige?

- Altså, jeg vet jo ikke om det blir noe seriøst, men jeg har truffet en i Alaska som jeg er veldig begeistret for, og inntil videre er det bare koselig. Jeg tenker at man må være realistisk og ta tida til hjelp, men det er en «manne-mann». Det må til hvis man skal være sammen med en som meg, svarer Blomseth.

Videre forteller 25-åringen at hun fikk øye på vedkommende på en restaurant i Alaska, og at hun så ham på en annen bar samme kveld. Det fikk henne til å tenke at det ikke kunne være tilfeldig.

Duoen møttes for første gang i vinter da Blomseth var på reise i Alaska, og hun avslører at hun har tilbrakt store deler av sommeren hos sin nye flamme. Om to uker har hun planlagt å reise tilbake for å treffe ham. Hennes nye flørt har derimot ikke vært og besøkt henne i Norge ennå.

- Jeg kan jo ikke si at vi er kjærester, vi bare treffes og har det hyggelig i lag. La oss kalle det for dating, sier Blomseth.

UENIGE: Blogger Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl er å se i sesong 11 av «Bloggerne». Selv om paret har vært kjærester i flere år, har de litt forskjellig syn på bryllup. Vis mer

Lever av friluftsliv

Det er ingen tvil om at Blomseth lever ut friluftsdrømmen sin til det fulle. Hun har for lengst gjort friluftsliv til sitt levebrød, og ved siden av ekspedisjonene er hun forfatter, blogger og foredragsholder.

Allerede som 17-åring bestemte hun seg for å avslutte skolegangen og gikk Norge på langs helt alene.

- Jeg har funnet ut at det som gjør meg lykkelig er å følge hjertet framfor fornuften. Fornuften tilsier at man skal følge strømmen, men jeg sier at man skal følge drømmen, har hun uttalt til TV 2.

Trakk seg fra realityprogrammet

Villmarksjenta blir av flere sett på som «den kvinnelige versjonen av Lars Monsen». Derfor kom det nok som en stor overraskelse på mange at Blomseth, som lever av å måle krefter med naturen, var den første som trakk seg fra «Farmen Kjendis» i 2017.

- Det ble litt for mange mennesker på en gang. Jeg er vant til å være mye alene, og fungerer ikke spesielt godt når jeg i tillegg er «innesperret» på et så lite sted. Ikke et vondt ord om deltakere eller crew - det handlet rett og slett om at jeg holdt på å klikke i vinkel, sa hun til Dagbladet da, og la til:

SLEIT MED Å HOLDE TÅRENE TILBAKE: Tonje Blomseth syntes det var tungt å gi de andre deltakerne beskjeden om at hun ønsket å trekke seg. Foto: TV 2
SLEIT MED Å HOLDE TÅRENE TILBAKE: Tonje Blomseth syntes det var tungt å gi de andre deltakerne beskjeden om at hun ønsket å trekke seg. Foto: TV 2 Vis mer

- Dette handlet overhodet ikke om at jeg har sosial angst eller ikke trives blant folk, men at jeg ikke ville bruke mer tid og energi på noe jeg ikke ønsket å fullføre.