Dan Børge Akerø:

Avslører ny hjertesvikt

Åpner seg om den skumle hendelsen for ett år siden.

HJERTESVIKT: Dan Børge Akerø avslører overfor Se og Hør at han ble rammet av ny hjertesvikt i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HJERTESVIKT: Dan Børge Akerø avslører overfor Se og Hør at han ble rammet av ny hjertesvikt i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Da den folkekjære TV-profilen Dan Børge Akerø (70) i 2014 kom hjem fra en utenlandsreise, følte han at noe var alvorlig galt. Kort tid seinere sto det klart at han måtte legges inn på sykehus.

Dagen etter ble han imidlertid sendt hjem, med beskjed om at legene ikke kunne finne noe galt. Samme kveld ble han rammet av et hjerteinfarkt, og kona Mette Heitmann Akerø fikk raskt ringt etter en ambulanse.

- Etter 15 minutter lå jeg på operasjonsbordet. Jeg fikk beskjed om at det var ny rekord for Ullevål. Mens jeg lå der døde jeg teknisk sett, og ble vekket opp igjen. Jeg merket ingenting. At jeg overlevde var som å vinne i Lotto, uttalte Akerø til Dagbladet fire år seinere, i 2018.

Overfor Se og Hør kan Akerø nå avsløre at hjertet hans for kort tid siden sviktet på nytt.

RØRENDE: Videoen av 11 år gamle Sofias ønsker som går i oppfyllelse har fått stor oppmerksomhet verden over. Video: CNN / NTB Scanpix / Lurie Children's Hospital Vis mer

- Hadde følt meg dårlig

Som følge av hjerteproblemene fikk han i januar i fjor operert inn en ny hjerteklaff. Problemene stoppet imidlertid ikke der. Til Se og Hør forteller han at han i november i fjor fikk farlig hjerteflimmer.

- Jeg skulle være gjest på «Kåss til kvelds», men hadde følt meg dårlig noen dager og fikk tatt en EKG-test av hjertet. Da jeg spurte om de kunne utsette innleggelsen til etter TV-showet, fikk jeg klar beskjed om å innfinne meg på sykehuset umiddelbart, sier han til kjendisbladet.

På sykehuset lå han i ei uke, og havnet også denne gangen på operasjonsbordet.

I intervjuet kommer det også fram at han hadde et alvorlig tilfelle av ventrikkelflimmer mens han ble utredet. Han sluttet å puste, og måtte derfor vekkes av legene.

- De satte etter hvert inn en pacemaker og hjertestarter, som er én enhet. Nå føler jeg meg mye tryggere, sier han.

HJERTE: Dan Børge Akerø avslører i tirsdagens utgave av Se og Hør at hjertet hans sviktet på nytt. Foto: Faksimile / Se og Hør
HJERTE: Dan Børge Akerø avslører i tirsdagens utgave av Se og Hør at hjertet hans sviktet på nytt. Foto: Faksimile / Se og Hør Vis mer

Folkekjær

Dan Børge Akerø har vært programleder i NRK i en årrekke, helt fram til han 2018 bestemte seg for å bli pensjonist.

Samme år var han på foredragsturné med hjertespesialisten Jørgen Gravning, som ga ut boka «Ditt fantastiske hjerte». Under foredragene fortalte Akerø om sine erfaringer med hjerteinfarkt.

HJERTEINFARKT: Jørn Hoel hadde hjerteinfarkt for 17 år siden, nå er han med på nytt helseprogram. Reporter: Bjørn Ekker Video: Steffen Pettersen Vis mer

Akerø har ledet blant annet «LørDan», «Den store klassefesten» og «Senfredag» på NRK, og er blant landets mest folkekjære programledere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer