Dan Børge Akerø:

Avslører ny hjertesvikt

Åpner seg om den skumle hendelsen for ett år siden.

HJERTESVIKT: Dan Børge Akerø avslører overfor Se og Hør at han ble rammet av ny hjertesvikt i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HJERTESVIKT: Dan Børge Akerø avslører overfor Se og Hør at han ble rammet av ny hjertesvikt i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da den folkekjære TV-profilen Dan Børge Akerø (70) i 2014 kom hjem fra en utenlandsreise, følte han at noe var alvorlig galt. Kort tid seinere sto det klart at han måtte legges inn på sykehus.

Dagen etter ble han imidlertid sendt hjem, med beskjed om at legene ikke kunne finne noe galt. Samme kveld ble han rammet av et hjerteinfarkt, og kona Mette Heitmann Akerø fikk raskt ringt etter en ambulanse.

- Etter 15 minutter lå jeg på operasjonsbordet. Jeg fikk beskjed om at det var ny rekord for Ullevål. Mens jeg lå der døde jeg teknisk sett, og ble vekket opp igjen. Jeg merket ingenting. At jeg overlevde var som å vinne i Lotto, uttalte Akerø til Dagbladet fire år seinere, i 2018.

Overfor Se og Hør kan Akerø nå avsløre at hjertet hans for kort tid siden sviktet på nytt.

- Hadde følt meg dårlig

Som følge av hjerteproblemene fikk han i januar i fjor operert inn en ny hjerteklaff. Problemene stoppet imidlertid ikke der. Til Se og Hør forteller han at han i november i fjor fikk farlig hjerteflimmer.

- Jeg skulle være gjest på «Kåss til kvelds», men hadde følt meg dårlig noen dager og fikk tatt en EKG-test av hjertet. Da jeg spurte om de kunne utsette innleggelsen til etter TV-showet, fikk jeg klar beskjed om å innfinne meg på sykehuset umiddelbart, sier han til kjendisbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer