«Farmen»-paret:

Avslører panikk etter sengeromantikk

Tonje Frigstad og Simon Tronstad Jacobsen våknet opp i samme seng sammen - på tv. Det var ikke helt planlagt.

SVETT: Observante «Farmen»-seere la merke til Simons svette rygg en tidlig morgen på storbondehuset. Nå forklarer han og Tonje sekvensen. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert

Sjelden en «Farmen»-sesong uten litt romantikk. Så også i år. For det er en dårlig skjult hemmelighet at det har oppstått søt musikk mellom Simon Tronstad Jacobsen (23) og Tonje Frigstad (21).

I forrige uke var det nettopp sistnevnte som endte opp som storbonde. Med seg til storbondehuset hadde hun, naturligvis, med seg Simon som én av sine hjelpere.

På morgenkvisten ble de to filmet mens de tilsynelatende sto opp fra samme seng.

- Første natta i storbondehuset var helt «amazing». Jeg trives, for å si det sånn, sa Tonje i forbindelse med sekvensen da.

FORBANNA: Nils Kvalvik måtte forlate «Farmen» etter den mye omtalte fyllefesten i 2020. På «Torpet» ett år måtte han igjen pakke sakene sine etter regelbrudd. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Skriker at vi har hatt oss

Dagbladet møter de to i Oslo i forbindelse med deres første møte etter Farmen. Mandag denne uka var nemlig første gang de så hverandre etter innspillinga, siden han bor i Tromsø og hun i Kristiansand.

- Hva skjedde med den sengesekvensen?

- Det er klart, det er jo ikke et helt heldig bilde for vår del - at vi lister oss opp av senga. Det skriker jo at vi har hatt oss i storbondesenga, sier 21-åringen lattermildt til Dagbladet.

Dagbladet er kjent med at sengescenen førte til at Simon tok et aldri så lite «oppgjør» med produksjonen - at han ikke ville at det skulle bli vist på tv.

FLAU: Tonje Frigstad syntes sengesekvensen med Simon Tronstad Jacobsen ikke var helt heldig for noen av dem. Foto: Jonas Scheie Hammer / Rød Løper
FLAU: Tonje Frigstad syntes sengesekvensen med Simon Tronstad Jacobsen ikke var helt heldig for noen av dem. Foto: Jonas Scheie Hammer / Rød Løper Vis mer

- Stemmer det?

- Tja, de kom etterpå. Og tok initiativ til å høre med oss om ståa - uten kamera. Men altså, det er ikke helt heldig. Vi hadde det jo bare fint der inne.

«Det her gidder jeg ikke»

Det virker helt tydelig at de to har det fint sammen - også etter tv-innspillinga. Men akkurat her har Tonje en litt annen historie enn sin «Farmen»-flørt.

- Jeg pilte ut. Og så hørte jeg Simon si «Det her gidder jeg f... ikke», sier hun og ler.

SVETT RYGG: Simon Tronstad Jacobsen var ganske svett på ryggen etter å ha sovet litt med Tonje. Det skapte rykteflom på sosiale medier. Foto: TV 2
SVETT RYGG: Simon Tronstad Jacobsen var ganske svett på ryggen etter å ha sovet litt med Tonje. Det skapte rykteflom på sosiale medier. Foto: TV 2 Vis mer

- Simon?

- Jeg så at de sto og filmet, og at de begynte å zoome inn. Jeg tenkte at dette ble for dumt. Men de var kule med oss, selv om det ikke var en god måte å våkne på, forteller med et smil.

Ifølge de to sa produksjonen ingenting da Simon ga beskjed.

- Vi vet jo at om de trykker «rec» på kamera, så har de full rett til å bruke det. Og det er vi innforstått med før vi går inn, at dette kan bli brukt på tv, samstemmer de.

- Krise

Tonje mener at scenene som utspilte seg på TV er litt sammensatt.

- De har jo klipt det litt lurt, som at dette er første natta vår sammen. At jeg lister meg ut og sier at jeg har hatt en fantastisk natt i senga. Det ser krise ut for min del. Men det var jo ikke første natta, jeg tror det var den siste, faktisk.

- Så hva tenkte du da du så det på TV?

- Hun var veldig flau for å våkne opp med meg, svarer Simon.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Så dere sov i samme seng?

- Det var vel halvveis. Jeg fikk vel lov til å legge meg sammen med henne midt på natta. Og så duppet vi av og det havnet på kamera.

Har kjent på savnet

«Farmen»-paret, som ikke er et par, i hvert fall ikke ennå, utelukker ikke at de kan bli det i framtida. Men de legger ikke skjul på at det har vært rart ikke å se hverandre på drøye tre uker.

- Det har vært veldig rart, for vi har bodd oppå hverandre såpass lenge. Vi har spist sammen og hatt samme fokus hele veien. Så er man plutselig ikke en del av hverandres hverdag, mener 21 år gamle Tonje, som får full støtte av Simon.

- Det er klart, når man er så vant til å være sammen med en person og det plutselig forsvinner, så merker man jo det. Men vi har ringt hverandre ofte.

- Har du savnet henne underveis?

- Ja, herregud, selvsagt har jeg det.

FANT TONEN: Simon Tronstad Jacobsen og Tonje Frigstad fant tonen inne på gården. Nå gjenstår det å se om de blir kjærester. Foto: Espen Solli / TV2
FANT TONEN: Simon Tronstad Jacobsen og Tonje Frigstad fant tonen inne på gården. Nå gjenstår det å se om de blir kjærester. Foto: Espen Solli / TV2 Vis mer

- Så hvordan var den første dagen da dere endelig så hverandre igjen?

- Det var nesten litt surrealistisk. Som at det var første gang at man så hverandre. Man blir på en måte dratt litt tilbake i det livet vi levde på gården.

-Ny situasjon

De er begge er innforstått med at TV-produksjonen hadde bestemt seg for at det var nettopp de to som kunne bli årets «Farmen»-par. Og at de prøvde hardt når det faktisk oppsto søt musikk mellom dem.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Men de følte seg uansett så trygge på seg selv at de ikke ga etter for «presset».

- Man skjønner jo hva de har lyst på, det ligger litt i kortene. Vi skjønte tidlig at vi to var de unge, flotte, som de prøvde å matche. Men press og press, det er bare uvant å ha kamera rundt deg når du blir kjent med noen. Det er en ganske ny situasjon, mener «Farmen»-Simon, mens Tonje legger til:

- Det var mye press, ofte spurte de om de ikke kunne få litt mer og slikt. Men det var vi som hadde kontrollen, det var vi som kunne si ja eller nei. Vi sa ofte nei. Men vi syntes jo det var gøy å være litt kostbare.

- Var det ubehagelig?

- Nei, ingen av oss oppfattet det som det, sier de to «Farmen»-deltakerne til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer