Kate og Williams bryllup:

Avslører pinlig øyeblikk

Konditoren hadde et mindre heldig møte med dronninga.

GIFT: 29. april for ti år siden ble William og Kate ektefeller. Nå avslører brudeparets konditor hva som skjedde bak lukkede dører. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB
GIFT: 29. april for ti år siden ble William og Kate ektefeller. Nå avslører brudeparets konditor hva som skjedde bak lukkede dører. Foto: Martin Meissner / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

29. april i år er det hele ti år siden prins William (38) og hertuginne Kate (38) endelig kunne kalle seg mann og kone. Bryllupet ble naturligvis feiret som bare kongelige klarer, og svimlende 1900 gjester var invitert til den storslåtte feiringen.

I tillegg hadde hundretusener av briter møtt opp foran Buckingham Palace for se det nygifte paret komme ut på balkongen og kysse hverandre.

Det er imidlertid det som foregikk bak dørene på Buckingham Palace som nå får oppmerksomhet. Der skulle nemlig brudeparets kake vise seg å bli et problem.

KONGELIG STIKK: Prestisjetunge British Academy Film Awards (BAFTA) gikk av stabelen natt til mandag. Brad Pitt kom i en takketale med et humoristisk stikk til den britiske kongefamilien. Slik reagerte Prins William. Video: NTB Scanpix og Dagbladet TV Vis mer

Måtte fjerne dronningas dør

Fiona Cairns, kvinnen bak den storslåtte kaka i 2011, forteller nemlig i den nye dokumentaren «The Day Will and Kate Got Married», gjengitt av People, at det krevde en del vanskelig manøvrering å få den gigantiske kaka på plass.

Herligheten, som inneholdt åtte lag med frukt og kake, måtte nemlig fraktes til stedet festen ble holdt - som tilfeldigvis var dronning Elizabeths (94) hjem i London, Buckingham Palace.

KREVENDE: Å få på plass denne kaka skulle vise seg å bli et problem, og teamet bak måtte derfor fjerne en dør i dronningas hjem. Foto: REX / NTB
KREVENDE: Å få på plass denne kaka skulle vise seg å bli et problem, og teamet bak måtte derfor fjerne en dør i dronningas hjem. Foto: REX / NTB Vis mer

For å kunne frakte kaka til dronningas galleri måtte Cairns' team fjerne en dør. Da dronninga la merke til dette, forteller konditoren at hun hadde en noe uventet kommentar.

- Jeg husker at hun sa «Jeg hører at du har demontert huset mitt». Da svarte jeg henne «Vel, vi måtte ta ned en dør fra rommet for at vogna skulle passere gjennom med kaka». Alt ble plassert tilbake til slutt, så det gikk fint, påpeker hun.

INTRIKAT: Det mangler ikke på detaljene i kaka, som har servert flere hundre gjester opp gjennom åra. Foto: REX / NTB
INTRIKAT: Det mangler ikke på detaljene i kaka, som har servert flere hundre gjester opp gjennom åra. Foto: REX / NTB Vis mer

Det var mildt sagt nok kake til alle under bryllupet, for ifølge People har deler av den blitt servert i alle de tre prinsebarnas dåper - seinest for prins Louis (2) i 2018. Hertugparet av Cambridge har også barna prins George (7) og prinsesse Charlotte (5).

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Minglet fritt

Det forelskede paret ga hverandre som nevnt sine ja i Westminister Abbey i 29. april 2011. Etter seremonien etterfulgte to separate fester - én arrangert av dronninga, der 650 gjester var til stede, og en arrangert av prins Charles for 300 gjester.

Ifølge flere gjester minglet brudeparet fritt blant gjestene, mens de gjennom hele kvelden holdt et godt øye med hverandre og flørtet på avstand.

- De er definitivt er team. De spør hverandre «skal vi gjøre dette eller dette?» Du kan bare se det, uttalte Christopher Warren-Green, musikkdirektøren for London Chamber Orchestra, som spilte i bryllupet.

Hertugparet møtte hverandre første gang i 2001, da begge var studenter ved universitetet St. Andrews i Skottland. Det var imidlertid slettes ikke sikkert at det ville bli noe bryllup.

IKKE SOM PAPPA: Prins William var ikledd mørk dress med lange bukser- hans første sønn, prins George, hadde derimot på seg kortbukse og lange sokker. Det er ifølge eksperter ikke helt uten grunn. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ble dumpet over telefon

I boka «Battle of Brothers» hevdet nemlig den britiske historikeren Robert Lacey at prins William skal ha gjort det slutt med sin daværene kjæreste Kate Middleton - over telefon.

Den kommende kongen skal nemlig ha vært usikker på framtida sammen med Middleton, og dumpet henne derfor via telefon mens hun var på jobb 11. april 2007.

Prins William, som den gang var 25 år gammel, hadde da vært kjæreste med Middleton i flere år.

«Kate var i et møte hos Jigsaw, butikken hun nylig hadde begynt å jobbe hos, og unnskyldte seg for å ta en telefon fra William i et rom hvor ingen kunne høre henne», står det i et avsnitt fra boka som flere medier, deriblant US Magazine, omtalte.

«Hun stengte døra og ble der en time. Da hun kom ut igjen, var hun singel», het det videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer