Prins Carl Philip:

Avslører prinsens «hemmelige» jobb

Prins Carl Philip gjør som kona.

VIL HJELPE: For kort tid siden begynte prinsesse Sofia i ny jobb. Nå har prins Carl Philip gjort det samme. Foto: NTB Scanpix
VIL HJELPE: For kort tid siden begynte prinsesse Sofia i ny jobb. Nå har prins Carl Philip gjort det samme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som kongelig er man født inn i et liv som skiller seg ganske kraftig ut fra mange andres. Det er spesiell etikette, offisielle plikter, oppdrag og livslang representasjon. Men det betyr likevel ikke at de ikke kan ha «vanlige» jobber.

Prins William av Storbritannia (37) har for eksempel jobbet som ambulansepilot i East Anglian Air Ambulance, og nå avslører det svenske Kungahuset at også prins Carl Philip (41) har tatt steget ut i arbeidslivet - på en litt annen måte enn tidligere.

Gjør som kona

Siden midten av mai har prinsen tjenestegjort som reserveoffiser i det svenske forsvaret, og føyer seg med det inn i rekken av andre kjente mennesker som ønsker å hjelpe til under coronakrisa.

Ifølge Kungahuset skjer tjenestegjøringen på prinsens eget initiativ.

«Prinsen tjenestegjør som leder ved Operasjonskommandos operasjonelle kommandosenter, der han koordinerer operasjoner for alle kampstyrker. Fra kommandosenteret leder og koordinerer han også det svenske forsvarets støtte til samfunnet i anledning covid-19-pandemien», heter det i pressemeldingen på Kungahusets nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer