Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen kjendis»:

Avslører regelbrudd på «Farmen»: - Jeg hadde gjort en avtale på forhånd

Flere deltakere avslører sponsoravtaler utenom «Farmen»s egne klesavtaler.

SPONSET: Blant andre Erik Anders Sæter, Tiril Sjåstad Christiansen og Ole Klemetsen hadde på seg sponsede klær under «Farmen kjendis»-oppholdet. Foto: Alex Iversen / TV 2
SPONSET: Blant andre Erik Anders Sæter, Tiril Sjåstad Christiansen og Ole Klemetsen hadde på seg sponsede klær under «Farmen kjendis»-oppholdet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets sesong av «Farmen Kjendis» går mot slutten, og søndag får vi endelig vite hvem som står igjen som vinner av programmet.

Gjennom seriens lange fartstid har programmet samarbeidet med merker som Ulvang og Lundhags, for at deltakerne skal ha passende klær til hardt arbeid på gården. Men nå, bare en dag før finalen, avslører flere deltakere at de hadde inngått egne sponsoravtaler før deltakelsen. Det er ikke lov.

Sponsoravtale

Erik Anders Sæter (22), som måtte forlate konkurransen bare ei uke før finalen, var en av dem som stadig gikk i ullgensere. En av dem ble brukt svært mye.

- Man må tenke på at vi var der i seks uker, og at det innimellom både var kjølig og regnet, men jeg hadde gjort en avtale på forhånd, sier han lurt.

Sæter forklarer at han hadde inngått et samarbeid med det samiske merket Abanti, og hadde lovet å ha på seg genseren. Det sørget hans manager Erlend Elias Bragstad (36), som for øvrig også er hans bror, for at han gjorde.

- Erlend ga meg streng beskjed om å ha den på, om det så hadde vært 60 grader og som ei badstu, sier han lattermildt.

INNRØMMER SPONS: Erik Sæter sier at han fikk penger for å gå med denne genseren. Foto: Alex Iversen / TV 2
INNRØMMER SPONS: Erik Sæter sier at han fikk penger for å gå med denne genseren. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

22-åringen hadde med andre ord inngått en egen sponsoravtale før deltakelsen, og påpeker at han ikke ble tvunget av produksjonen til å bære verken Ulvang- eller andre ullklær - som man i flere sesonger har sett mye av på «Farmen».

Sæter innrømmer at han fikk penger for å reklamere for det samiske merket, men ønsker ikke å avsløre beløpet.

LURERI: Det finnes noen spøker som er bedre enn andre. Mina Hadjian forteller om da hun i onsdagens episode av «Farmen kjendis» fikk alle de andre på gården til å gå fem på. Vis mer

Fikk betalt

I likhet med 22-åringen, avslører også Tiril Sjåstad Christiansen (23), som fremdeles er med i kampen om å vinne «Farmen Kjendis», at hun hadde gjort en avtale i forkant.

- Jeg måtte ikke gå med det hele tida, men jeg hadde en avtale med Sandnes Garn. Den ullgenseren jeg gikk mye med heter Tiril-genseren. Det står egentlig for Tiril Eckhoff, men den heter bare Tiril-genseren, så da fikk jeg lov til å være med og bruke den, forteller hun.

- Fikk du penger for å gå med genseren på gården?

- Ja, jeg gjorde det. Så det var veldig snilt.

Videre forklarer den tidligere skistjerna at det ikke er nytt at tv-deltakere får med seg sponsede klær. Sjåstad Christiansen har også private klessponsorer utenfor tv-programmet, og har hatt det i lengre tid, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet.

STRIKK: Christiansen, som er i semifinalen, gikk også i denne blå strikkegenseren. Foto: Alex Iversen / TV 2
STRIKK: Christiansen, som er i semifinalen, gikk også i denne blå strikkegenseren. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Reklamerte for en venn

Den tidligere proffbokseren Ole Klemetsen (47) er også en av dem som reklamerte for klær på gården. I motsetning til de to ovennevnte, skal han ikke ha fått betalt for å bruke produktene.

Klemetsen gikk nemlig i blant annet T-skjorter fra Urban Pioneers, et klesmerke startet av noen han kjenner.

- Jeg synes det er kule klær. Det er en venn av meg som jobber med det, og jeg er selvsagt glad og fornøyd med å litt klær sponset, innrømmer han.

- Fikk du betalt for å gå med klærne?

- Jeg fikk ikke noe betaling, nei.

FIKK KLÆR: Ole forteller at han er fornøyd med å ha fått litt gratis klær. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK KLÆR: Ole forteller at han er fornøyd med å ha fått litt gratis klær. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Frysepinn

Modellen og tv-profilen Kathrine Sørland (38) hadde ikke inngått noen avtaler, men hadde med seg egendesignet ullgenser, «Kathrine-genseren».

- Hvorfor gikk du så mye i ullgenser og det som så ut som veldig varme klær?

- Godt spørsmål! Det må nok ha vært enten veldig tidlig på morgenen eller seint på kvelden. Jeg tror man glemmer at vi var ute hele dagen og jobbet. Vi ble svette og da blir man fort frossen når man er ferdig med å arbeide, sier hun, og legger til:

- Det hjelper ikke heller på at jeg er en frysepinn.

Genseren, som Sørland har hatt på seg gjennom deltakelsen, designet hun lenge før hun visste at hun skulle sjekke inn på kjendisgården. Sørland forteller at hun ikke fikk betalt for å ha den på i programmet.

Saken fortsetter under bildet.

EGEN GENSER: Kathrine Sørland har vært med å designe denne genseren, men forteller at hun ikke hadde noen sponsor-avtaler. Foto: Alex Iversen / TV 2
EGEN GENSER: Kathrine Sørland har vært med å designe denne genseren, men forteller at hun ikke hadde noen sponsor-avtaler. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Ikke lov

Presseansvarlig for Farmen i TV 2, Alex Iversen, forteller at deltakerne ikke har lov til å reklamere utenom programmets egen produktplassering.

- Vi har en avtale med merkevarene Ulvang og Lundhags om leveranse av klær til «Farmen». Den gir deltakere tilgang på klær og sko som passer til et tøft opphold på «Farmen», sier presseansvarlig og fortsetter:

- Bruk av «Farmen» til annonsering er rettighetsbelagt, og noe vi har en eksklusiv avtale om med vår samarbeidspartner.

Videre forklarer Iversen at deltakerne selvfølgelig har lov til å ha med seg egne klær, og at de ønsker at de skal få beholde sin egen identitet og noen av sine favorittplagg.

- Men det er ikke anledning til å gjøre kommersielle avtaler gjennom deltakelsen på «Farmen» med honorar i bytte mot produktplassering på skjerm. Vi kjenner ikke til avtalene det refereres til, men skal ta en prat med de involverte, og satser på at dette løser seg gjennom god dialog, sier presseansvarlig for «Farmen» til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!