Sophie Elise:

Avslører rehab-opphold: - Måtte innlegges

Onsdag kom den første episoden av den ferske podkasten «Sophie og Fetisha» på NRK.

NY PODKAST: Sophie Elise er aktuell med ny podkast på NRK. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NY PODKAST: Sophie Elise er aktuell med ny podkast på NRK. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka ble det kjent at Sophie Elise Isachsen (27) og venninna Fetisha Williams (28) kommer med ny podkast på NRK - som har fått navnet «Sophie og Fetisha».

- Jeg er så utrolig klar for å lage podkast med Fetisha igjen, uttalte Isachsen i en pressemelding da nyheten ble kjent.

Det er ikke første gang de to venninnene har podkast sammen. Tidligere hadde de «Status», men denne ble avsluttet i 2019.

- Det skjer fort

I den første podkasten leser 27-åringen opp en tekst.

- De siste fem ukene har jeg vært innlagt på rehabilitering for rus, starter hun.

AVSLØRER: I et innlegg på Facebook og Instagram fortalte Alexander Rybak at han hadde vært avhengig av antidepressiva og sovemedisin i elleve år. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Influenseren påpeker også det kan bli vanskelig å lese opp teksten.

- Jeg valgte selv å legge meg inn etter å ha brukt godt over ett år på å ljuge til alle rundt meg om at jeg hadde sluttet på beroligende tabletter. For det var altså problemet mitt - piller, forteller en åpenhjertig Isachsen.

Influenseren forteller videre at hun trodde hun hadde en personlighet som gjorde at hun ikke ble avhengig, men at det viser seg at man kan ha en hvilken som helst personlighet. Hun konstaterer at piller er avhengighetsskapende og at det skjer fort.

27-åringen avslører at avhengigheten startet med at hun ikke fikk sove og at hun derfor begynte med sovemedisiner - noe som ikke skal ha hjulpet. Søvnproblemene skal videre ha ført til angst, som igjen førte til at hun startet med beroligende.

BLIR FLAU: Dette svarer Sophie Elise Isachsen på spørsmål om Isak Dreyer. Video: Maja Walberg Vis mer

- Historien kunne kanskje ha stoppa der, for mange lever livene sine helt fint med å ta en pille her og der ved behov. Og hva ble etter hvert mitt behov? Hele jævla tida. Ellers kunne historien ha stoppa da jeg ett år seinere nesten fikk hjertestans på rehabilitering, og måtte akuttinnlegges på sykehus - og bli værende en hel uke på overvåkning. Dette var da for noen uker siden. For dosen jeg gikk på til slutt var såpass sterk, røper hun videre.

SKADD: Wanda Mashadi måtte bæres ut fra fotballbanen under Norway Cups kjendiskamp. Vis mer

Venninna Williams blir gråtkvalt av å høre teksten og forteller at hun er en av de som har blitt løyet til.

- Skumleste jeg har gjort

I forbindelse med det som kommer fram i podkasten har Isachsen også lagt ut et innlegg på Instagram om det hun har vært gjennom. Hun åpner innlegget med å si at teksten er det mest personlige hun har delt på flere år.

«Å legge meg inn gjorde jeg frivillig, men likevel var det noe av det skumleste jeg har gjort. Det har vært tøft fysisk med abstinenser, og enda tøffere psykisk. Og nå står jeg her, på andre siden og er «frisk». Jeg har brukt medisiner for å dempe alt som har vært vondt, nå er det på tide å takle det helt selv», skriver hun i innlegget.

Isachsen forteller også at hun velger å være åpen fordi det å legge seg inn er det viktigste hun har gjort.

«Vi har kanskje bare ett liv, og merkelig nok, var ukene på rehab noen av mine beste, fordi jeg kun gjorde det for MEG. En del av meg er skamfull for at jeg havnet på det stedet, jeg skal ikke romantisere det. Men faen som jeg håper noen som trenger å lese dette får sett denne posten og kanskje søker hjelp».

Influenseren legger også til at det har vært trist å kjenne på at enkelte venner kun er der når man spanderer, fester med dem eller gir dem noe.

PODCAST: Sophie Elise Isachsen (27) og venninnen Fetisha Williams (28) kommer nå med podcast på NRK. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer

Tok pause

I slutten av august ble det kjent at influenseren skulle logge av og ta en pause fra sosiale medier. Beskjeden kom etter at 27-åringen en stund hadde hintet om at hun hadde hatt en tøff periode.

Til God kveld Norge fortalte Isachsen at hun skulle ta en pause og reise bort.

- Jeg skal ta meg en måned fri fra i morgen. Jeg skal rett og slett jobbe med meg selv. Være av sosiale medier, PC, bare lese mye, som jeg elsker, skrive, finne litt tilbake til de tingene, sa hun til God kveld Norge under Aschehougs hagefest.

Hun uttalte også at hun skulle fokusere på seg selv, og at hun ville dele mer når hun følte seg klar for det.

VILL LØNN: Tidligere i sommer kunne Sophie Elise Isachsen avsløre hva hun tjente på en uke. Vi tok en prat med henne om lønnen. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Den gangen bekreftet hun også at hun den siste tida hadde kuttet ut folk fra omgangskretsen.

- Jeg tror at folk kanskje glemmer at jeg er et menneske som gjennomgår de samme utfordringene som alle andre, sa hun videre.

Dagbladet har vært i kontakt med Sophie Elise Isachsen som opplyser at hun ikke har noen ytterligere kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer