Dronning Elizabeth er død:

Avslører rørende detalj

Vært tradisjon i over 100 år.

MØTTE FOLKEMENGDEN: Prinsebrødrene og deres ektefeller møtte folket utenfor Windsor lørdag ettermiddag. Legg merke til øredobben til Kate. Foto: Pa Photos/NTB
MØTTE FOLKEMENGDEN: Prinsebrødrene og deres ektefeller møtte folket utenfor Windsor lørdag ettermiddag. Legg merke til øredobben til Kate. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag ettermiddag døde dronning Elizabeth, 96 år gammel.

I de kommende dagene etter dødsfallet vil Storbritannia være i en nasjonal sørgeperiode som går over flere dager.

Flagg landet rundt er på halv stang og kongefamilien har endret sine profilbilder på sosiale medier til svarte bilder for å vise at de sørger.

Bilder av hertuginne Kate og dronning Camilla tatt kort tid etter den triste nyheten ble delt med verden, røper en rørende detalj.

Både hertuginnen og dronningen er avbildet ikledd svarte klær, som for mange er et åpenbart valg av klesfarge når de sørger. Det som kanskje ikke så mange legger merke til er detaljene som henger i ørene.

Det er nemlig tradisjon for de kongelige å bruke hvite perler når de sørger. Ifølge The Telegraph, skal perlene symbolisere tårer.

Perlesmykkene blir ofte kalt for «mourning jewellery», som kan oversettes til «sørgesmykker» på norsk.

- Sørgeklær har vært en del av europeisk kongekultur i århundrer, men det nådde sitt høydepunkt på 1800-tallet med innflytelsen fra dronning Victoria, som satte standarden, sier Matthew Storey, kurator ved Historic Royal Palaces, til The Telegraph.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.