<strong>STOR:</strong> Vendela Kirsebom var på 90-tallet en av verdens mest ettertraktede modeller. Nå snakker hun ut om den første Diesel-kampanjen hun gjorde, og hvordan hun juksa. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STOR: Vendela Kirsebom var på 90-tallet en av verdens mest ettertraktede modeller. Nå snakker hun ut om den første Diesel-kampanjen hun gjorde, og hvordan hun juksa. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Vendela Kirsebom for Diesel:

Avslører sannheten bak den kjente reklamen: - Det var tidlig 90-tall, og det skulle være store pupper

Vendela Kirsebom var Diesels første kampanjemodell. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Supermodell Vendela Kirsebom (50) har i flere tiår vært en av verdens mest ettertraktede modeller.

Hun har prydet forsida av Sports Illustrated sin badetøy-utgave, gått for verdens største designere og hadde en gigantisk kontrakt med skjønnhetsmerket Elizabeth Arden. I vinter har hun også fått mye oppmerksomhet for deltakelsen i «Farmen kjendis».

Hun var også den første modellen i verden som fikk gjøre det nå internasjonale denimmerket Diesel kjent. Merket er kjent for sin brede markedsføring, og har blant laget egne reklamer til pornonettsteder og sex-apper.

Tidlig på 90-tallet var det derimot den norsk-svenske modellen som fikk æren av å gjøre merket kjent. Det gikk ikke udramatisk for seg. Flere knep måtte brukes for å fange skjønnhetstrendene den gang da.

Måtte jukse

Før jul var 50-åringen i Stockholm for å delta på utstillingen «Diesel advertisements 1991–2001 » på Fotografiska. Hennes eget bildet var blant dem som ble stilt ut, før utstillingen var over den 12. februar.

På bildet ser vi Kirsebom i en tettsittende jeans og en blå topp, sittende i et svært dekk. Det tettsittende antrekket framhever kroppen, men alt er ikke slik det ser ut. Det kan modellen avsløre selv på Facebook.

<strong>JUKS:</strong> Vendela Kirsebom forteller at den kjente Diesel-kampanjen ikke ble til uten litt juks først. Foto: Diesel&nbsp;
JUKS: Vendela Kirsebom forteller at den kjente Diesel-kampanjen ikke ble til uten litt juks først. Foto: Diesel  Vis mer

Kirseboms bryster måtte nemlig endres, ifølge fotografer og produksjonen. Fotoretusjering var vanlig på den tiden, men om det var enklere å jukse foran kameraet, var det den foretrukne metoden.

- Det var tidlig 90-tall, og det skulle være store pupper. Dette var før «wonderbra», så jeg husker at jeg måtte bruke risposer for å få riktig fasong, har 50-åringen skrevet.

Da Dagbladet møtte Kirsebom før jul snakket hun om kampanjen, som hun anser som et av høydepunktene i karrieren sin.

- Dette er en av de aller første, store kampanjene jeg gjorde. Det var utrolig gøy å kunne se seg selv i magasiner og på plakater verden over i form av dette, sa hun.

- Da jeg var i Stockholm fikk jeg møte igjen fotografen og crewet som jeg jobbet med den gang. Det ble akkurat som gamle dager med en gang. Da lo vi blant annet av dette med risposene, som i dag bare ville blitt gjort med en push up-BH eller i Photoshop, sa hun.

Diesel omsetter årlig for millioner av kroner, og selges i flere land i verden. Klærne i det italienske hovedmerket designes av Nicola Formichetti, mens klærne i undermerket Diesel Black Gold designes av norske Andreas Melbostad.

Gjorde helomvending

I forrige uke bekreftet Vendela Kirsebom at hun tok steget inn i politikken. Bakgrunnen var en indirekte forespørsel fra Senterpartiet.

Ifølge avisa Østlendingen var det under fylkesårsmøtet for Senterpartiets lokallag i Hedmark, at fylkesleder Aasa Gjestvang oppfordret partileder, Trygve Slagsvold Vedum, til å gi Kirsebom gratis medlemskap i Senterpartiet.

Østlendingen tok videre kontakt med Kirsebom, som umiddelbart skal ha vært positiv til initiativet.

ÅPNER OPP: Tidligere supermodell Vendela Kirsebom forteller om møtet med verdensstjernen George Clooney, og avslører at hun valgte en annen mann foran ham. Video: TV 2 Vis mer

Partilededer Trygve Slagsvold Vedum var selvsagt begeistret for en den spontane ververingen, og ba henne med ut på kaffe for et innblikk i hennes politiske visjoner.

Idyllen skulle likevel ikke vare lenge. I et innlegg på Facebook forklarte hun at en innmelding i Senterpartiet ikke var aktuell, til tross for at hun først takket ja.

«Det går litt fort i svingene om dagen, jeg får veldig mange henvendelser og blir så glad for alle de positive tilbakemeldingene jeg får etter Farmen,» skrev hun.

- Jeg ble oppringt av en journalist i Østlendingen som viste til noe hyggelig som ble sagt om meg på fylkesårsmøte i Hedmark SP. Vi hadde en lang veldig hyggelig samtale, hvor han sa mye pent. Jeg ble så glad at jeg plutselig hadde sagt ja til å bli medlem, det var ikke helt meningen, sa hun til Dagbladet.

Hun fortalte at hun har fått flere hyggelige tilbakemeldinger, men innrømmer at det har gått litt raskt i svingene.

- Jeg er veldig glad i dyr og heier på norske bønder. Vi trenger norsk landbruk og norske landbruksprodukter, derfor ble jeg litt ivrig, fortalte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer