Prins Henrik:

Avslører sannheten i ny dokumentar

Prins Henrik har vært død i flere år, men nye opptak skal avsløre sannheten om rollen hans i det danske kongehuset.

TRAILER: En ny dokumentar om prins Henrik har premiere på DR den 3. januar. Video: DR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I februar er det tre år siden dronning Margrethe (80) av Danmark mistet sin ektemann gjennom 51 år - franskfødte prins Henrik. Prinsen var på livets vinter syk, og på slutten var helsen svært skrantende. Det ble dessuten avdekket at han hadde lidd av demens, noe som kan ha vært grunnen til at han uttalte seg kritisk til blant annet sin egen kone de siste månedene.

Mange har valgt å se vekk fra de skandaløse uttalelsene, til fordel for å heller huske prinsen som han var - en fargerik og lite høytidelig skikkelse i et tidvis konservativt monarki. Han var den franske greven som aldri ble konge, som samlet på erotisk kunst og som holdt artige taler i høytidelige selskap.

På nyåret kan det imidlertid hende at mange får et nytt inntrykk av den avdøde prinsen. Den 3. januar sender nemlig DR dokumentaren «Dronningens mand», som skal ta for seg historien til prinsen.

Unike opptak

Den er blant annet basert på lydopptak som aldri før har vært offentliggjort. I traileren øverst i artikkelen kan du høre et knippe av det prinsen har fortalt - blant annet mye om hvordan han oppfattet sin egen rolle i kongehuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer