Kamala Harris:

Avslører skjult budskap

Det skal ligge mer bak Kamala Harris' antrekk enn man kanskje tenker ved første øyekast.

FØRSTE KVINNELIGE VISEPRESIDENT: USAs neste visepresident, Kamala Harris, gikk på talerstolen etter at seieren til demokratene var et faktum 7. november. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kamala Harris (56). Et forholdsvis ukjent navn for mange, men i midten av august endret alt seg da presidentkandidat Joe Biden (77) valgte nettopp Harris til sin visepresidentkandidat i årets valg.

Fredag ble det kjent at duoen stakk av med seieren i et presidentvalg som går inn i historiebøkene av flere grunner. Stemmerekord er en ting, men Harris selv har skapt historie på flere måter.

Hun er nemlig USAs første kvinnelige visepresident, i tillegg til den første svarte og asiatisk-amerikanske til å fylle den aktuelle rollen. Harris har ved flere anledninger uttrykt at hun vil jobbe for kvinners rettigheter i landet framover, noe hun også gjentok da hun talte til nasjonen for første gang etter seieren lørdag kveld.

Ved første øyekast kan man tenke seg at antrekket hun hadde valgt til det store øyeblikket ikke er særlig spesielt, men det enkelte påpeker i ettertid, er at det ligger langt mer bak enn som så.

- En ny generasjon

Vi skal faktisk helt tilbake til 1913, da The National Woman's Party, en amerikansk politisk organisasjon, ble grunnlagt. De brukte nemlig hvitt, gull og lilla som sine farger - hvor hvitt er symbolet for renhet, ifølge Vogue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer