<strong>VENTER BARN:</strong> Tone Damli venter sitt andre barn sammen med samboeren Markus Foss. I podkasten «Åpen journal» røper 32-åringen en noe annerledes graviditetsplage. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VENTER BARN: Tone Damli venter sitt andre barn sammen med samboeren Markus Foss. I podkasten «Åpen journal» røper 32-åringen en noe annerledes graviditetsplage. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Tone Damli:

Avslører snål gravidplage

- Jeg har så varme bryster.

Publisert

I slutten av april kunne artist Tone Damli (32) avsløre at hun venter sitt andre barn sammen med samboeren Markus Foss (38). Det gjorde paret i en video på Instagram, der de fortalte den store nyheten til dattera Billie (6).

Kort tid etterpå takket 32-åringen for alle gratulasjonene i enda et innlegg på Instagram, der hun også fortalte om hvordan svangerskapet hadde vært hittil.

GRAVID: Artisen Tone Damli forteller om hvordan graviditeten påvirker sexlysten i Iselin Guttormsens podkast «G-punktet». Video: Rød Løper Vis mer

«Formen min er upåklagelig, så jeg er heldig. Litt trøtt, kort lunte og jævlig søtsugen, men det får være greit. Føler meg privilegert som får oppleve dette en gang til», skrev hun den gang.

Nå snakker Damli ytterlige ut om sitt andre svangerskap under et besøk i podkasten «Åpen journal», med programleder Katarina Flatland (30) og ektemannen Harald Dobloug (31) - som for øvrig også venter sitt første barn i disse dager.

Varme bryster

Damli snakker blant annet om at hun begynner å merke at hun går gravid, men at hun er i god form. Videre avslører 32-åringen en lite omtalt gravidplage: Hun sliter nemlig med økt kroppsvarme, der brystene hennes er særlig utsatt.

- Jeg har altså så knallvarme bryster nå, det er så voldsomt. Jeg sier til Markus: «Legg hånda di her», og han bare: «oi», forteller Damli, som understreker at hun er ganske varm til vanlig også.

Varme bryster er ikke et fremmed fenomen for gravide kvinner. Ifølge NHI er økt kroppstemperatur en av endringene kvinnekroppen går gjennom under en graviditet.

INNRØMMER: Tone Damli innrømmer at det er et psykisk press i jobben som artist. Vis mer

Økt kroppstemperatur kan dessuten være et tidlig tegn på at man er gravid, ifølge NHI. Det har en hormonell forklaring, og temperaturen stiger med 0,2 til 0,5 grader ved eggløsning - og holder seg høyere enn vanlig gjennom hele graviditeten.

Ømme, vonde eller hovne bryster er heller ikke uvanlig i et svangerskap. Dette er også et tidlig graviditetstegn, og noe gravide kan oppleve allerede én til to uker etter at barnet er unnfanget, ifølge NHI.

Brystene blir da større og mer følsomme, noe som skyldes hormonendringene i kroppen. Kvinnekroppen tilpasser seg normalt dette etter noen uker, og da vil ømheten som regel avta.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Tone Damli til denne saken. Hun har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

REAGERER: Tone Damli tar til motmæle etter Dagbladet-artikkelen som omhandlet hennes poseringer med øl på Instagram. Hun mener artikkelen «er tynn» og at folk mener det er «en tullesak». Les saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/skremt-av-ny-trend---tone-damli-en-av-verstingene/71039249 Vis mer

- Gleder oss enormt

Det var som nevnt i april det ble kjent at Tone Damli og Markus Foss, som har vært sammen siden 2013, venter sitt andre barn sammen. Den gang uttrykket «Butterflies»-sangeren glede og takknemlighet overfor Dagbladet.

- Det lå i kortene at dette skulle skje, men samtidig kan man ikke ta slikt for gitt. Vi er overlykkelige og gleder oss enormt. En glede i denne rare tiden, sa hun da.

Det er derimot ikke kjent hvor langt artisten er på vei, når termin er eller hvilket kjønn babyen har. Forrige gang hun var gravid holdt hun også kortene tett til brystet lenge, selv om hun jobbet som «Idol»-dommer frem til hun var høygravid.

Artisten og tv-profilen har fortalt at hun da satt med støttestrømper og «rumpa godt plassert på en Tempur-pute» under sendingene. Billie kom så til verden i april 2014, og har nå rukket å bli seks år gammel.

Damli har i flere år fått spørsmål fra pressen om hun ikke snart kunne tenke seg å bli mor på nytt. Til det har hun alltid svart positivt, men det er altså først nå drømmen går i oppfyllelse. For to år siden kunne Tone avsløre at datteren drømte om søsken.

ALKOHOLEKSPONERING: Tone Damli er blant dem som jevnlig publiserer bilder av de samme alkoholmerkene på sin Instagram-profil. Det får eksperter til å reagere. Vis mer

- Billie selv er veldig klar på det. Hun vil ha en lillebror eller lillesøster. Selv har ikke Markus og jeg noe tidsperspektiv på det, men jeg kan godt si at jeg ønsker meg flere barn, fortalte hun til Dagbladet den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer