Amalie Snøløs:

Avslører sykdom

TV 2-profilen fikk nylig diagnosen etter lang utredning.

EPILEPTISK: Amalie Snøløs forteller at hun har fått påvist epilepsi. Foto: Berit Road/NTB
EPILEPTISK: Amalie Snøløs forteller at hun har fått påvist epilepsi. Foto: Berit Road/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amalie Snøløs (24) ble kjent for det norske folk i 2017 da hun deltok i «Farmen». Siden har hun blitt et kjent fjes i rampelyset, og er nå aktuell med sitt eget program på TV 2 sammen med Stian Blipp (30).

I den forbindelse er hun tirsdag på besøk hos «God morgen Norge», hvor hun her forteller om diagnosen hun nylig har fått.

Det skriver TV 2.

- Å få den slengt i trynet var vanskelig i starten, men også veldig godt. For da kunne jeg vite og begrunne hvorfor jeg har følt meg så tung i kroppen, sier hun til kanalen.

Slet under «Skal vi danse»

Snøløs forteller at hun hadde flere helseplager under deltakelsen i «Skal vi danse» i 2018, noe som førte til at hun flere ganger var på legevakta. Siden har hun altså vært gjennom utredning, og nå har hun fått påvist epilepsi.

Det er en samlebetegnelse på sykdommer eller skader i hjernen som fører til funksjonsforstyrrende anfall.

UTFORDRING: Eserien-programleder Amalie Snøløs utfordrer en av Norges beste i Fifa, Arkan Resul, til å spille på en ny måte. Bilder fra Dplay. Vis mer

Rundt 31 000 voksne nordmenn har epilepsi, skriver Store norske leksikon. Sykdommen rammer nervesystemet, og fører til kramper og rykninger i kroppen.

Ofte finner man ikke årsaken til at man er rammet av sykdommen.

Måtte roe ned

24-åringen forteller til TV 2 at hun derfor har måttet gjøre endringer i livet, blant annet å holde et lavere tempo. Det påvirker imidlertid ikke dataspillingen i stor grad foreløpig.

- Det er jo en problematisk sykdom opp mot gamingen, men det går veldig fint. Jeg kan fortsatt spille, sier Snøløs.

Det var altså i forrige uke at det ble kjent at 24-åringen skulle opptre på tv i forbindelse med gaming-lidenskapen.

Hun skal nemlig konkurrere mot Blipp i ulike grener dataspill, og de har hver fire spillere på sitt lag som skal kjempe mot hverandre.

- Det beste med å lage dette programmet sammen med Stian er humoren og kjærligheten for gaming. Jeg vet at Stian elsker gaming, og det gjør alt enda gøyere. Han er jo en veldig dyktig programleder med mye erfaring, så jeg prøver å henge med, sa Snøløs i pressemeldingen.

Hun kunne også nylig lette på sløret overfor Dagbladet hva gjelder kjærligheten. Hun fortalte blant annet at hun hadde møtt sin utkårede, Ole Emil Frikstad Urstad, på jobb, og at de to hadde det veldig fint sammen.

Da fortalte hun også at hun hadde flyttet hjem til moren på Birkeland i Aust-Agder, som følge av coronapandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer