Ashley Graham:

Avslører traumatisk fødsel

Modellen fødte tvillinger i januar.

BLE MAMMA: Ashley Graham ble i januar mamma til tvillinger. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB
BLE MAMMA: Ashley Graham ble i januar mamma til tvillinger. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halvannet år etter at supermodellen Ashley Graham (34) og ektemannen Justin Ervin (32) fikk sitt første barn sammen, kunne paret i fjor sommer avsløre at de nok en gang ventet barn.

Det skulle imidlertid raskt vise seg at det ikke var livet som tobarnsforeldre som ventet ekteparet, da Graham var gravid med tvillinger.

I januar kom det to friske gutter til verden - men det var ikke bare for Graham å komme seg opp på beina igjen. Fødselen var nemlig langt fra risikofri.

Mistet flere liter blod

Det er i et lengre innlegg i Glamour at Graham nå åpner seg om tvillingfødselen. Hun åpner innlegget på følgende måte:

«Natten jeg fødte tvillingene, fikk jeg blødninger».

Graham forteller at det tok fire timer fra riene startet, til hun var klar til å føde tvillingene. Først var gleden stor, men så tok det hele en vending.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

«Før jeg visste ordet av det så jeg på jordmora og sa: «Jeg føler meg ikke så bra. Jeg tror jeg trenger å legge meg ned», og så besvimte jeg. Alt jeg husker er en lett berøring mot kinnet mitt, som jeg seinere har funnet ut faktisk var noen som slo til meg, noen som holdt hånda mi, ektemannen min Justin som ba i øret mitt og noen som stakk meg i armene med ei nål», forteller hun.

«Jeg husker at jeg så mørket og det som liknet på stjerner», fortsetter hun.

Da Graham omsider kom til seg selv igjen, våknet hun til at de rundt forsøkte å forsikre henne om at alt gikk bra. Det de ikke fortalte, ifølge Graham, var at hun hadde mistet flere liter med blod.

«Men selv om de ikke fortalte meg detaljene der og da, så jeg meg rundt og så blod over alt, før jeg brøt ut i tung gråt - et emosjonelt utslipp fra alt kaoset jeg akkurat hadde opplevd», skriver hun videre.

Supermodellen forteller at hun etter fødselen ikke klarte å gå på ei uke, og viste seg ikke utenfor huset på nærmest to måneder.

HYLLES: Modellen Ashley Graham (29) har de siste åra vært på «alles» lepper. Video: Addition Vis mer

Høy risiko

Da Graham fødte tvillingguttene sine, hadde hun gått gravid i over 40 uker. De fleste tvillinger blir imidlertid født rundt uke 36 eller 37.

Overlege ved Kvinneklinikken UNN Tromsø, Åse Torunn R Pettersen, har tidligere fortalt til Dagbladet at det er forskjellige årsaker til det.

- Det er både fordi man har høy risiko for spontan prematur fødsel når man bærer tvillinger og fordi man i nasjonale retningslinjer anbefaler å sette i gang fødselen noen uker før terminen, forklarer hun og presiserer at det er snakk om uke 36-37 dersom tvillingene deler morkake og uke 38-39 dersom de har hver sin morkake.

Ashley Graham delte selv et bilde da hun nådde 40 uker.

«Kom meg til full termin i dag (40 uker!). Termin er bare et forslag, babyer vil alltid komme på fødselsdagen», skrev hun til bildet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer