Asap Rocky:

Avslører ukjente SMS-er

Asap Rockys manager kontaktet toppadvokat før rapperen ble pågrepet av politiet i Stockholm.

I RETTEN: Rettssaken mot Asap Rocky begynte tirsdag. Torsdag og fredag fortsetter den. Nå har nye SMS-er fra dagene etter voldshendelsen kommet ut. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: Rettssaken mot Asap Rocky begynte tirsdag. Torsdag og fredag fortsetter den. Nå har nye SMS-er fra dagene etter voldshendelsen kommet ut. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den amerikanske rapperen Asap Rocky (30), hvis egentlige navn er Rakim Athelaston Mayers, var 30. juni involvert i en voldshendelse i Stockholm. Sammen med to andre i sitt følge står han nå tiltalt for kroppsskade, og rettssaken begynte tirsdag denne uka i Stockholm tingrett.

SE TV: Expressens rettskommentator er lite imponert over USAs president Donald Trump sine forsøk på å påvirke rettssaken mot den amerikanske rapperen Asap Rocky. Video: Ørjan Ryland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Da presenterte påtalemyndigheten saken, der videoklipp og SMS-er ble vist fram og lest opp foran en fullsatt rettssal.

De tre tiltalte mennenes forsvarere ga sine forklaringer, mens den fornærmede, en 19 år gammel mann, delte sin versjon.

Torsdag er det ventet at de tre tiltalte mennene skal ta ordet når rettssaken fortsetter, og i forkant har rapperens forsvarer, Slobodan Jovicic, varslet at de har hentet inn to nye vitner i saken - rapperens livvakt og et vitne som ifølge Jovicic «har sett noe interessant».

De tiltalte mennene hevder alle sin uskyld, og mener de handlet i nødverge. Nå har nye SMS-er nådd ut til pressen, som tyder på at rapperens manager etter hendelsen uroet seg for at politiet ville bli innblandet.

Det skriver Aftonbladet.

SMS til toppadvokat

Som nevnt har flere SMS-er fra 30-åringens følge blitt lagt fram i retten som bevis. Dette er blant annet meldinger fra en kvinne som var på stedet, som skriver til en annen i gjengen at hun har filmet hendelsen - og at hun ikke klarte å se på.

De nye SMS-ene som Aftonbladet nå har fått innsyn i, tyder på at rapperens manager umiddelbart ble urolig for at politiet skulle blandes inn da hendelsen nådde pressen. Kjendisnettstedet TMZ delte nemlig flere videoer av hendelsen, både videoen som rapperen selv delte på Instagram og videoer tatt av vitner.

MISFORNØYD: Asap Rocky-fan Ivan Waliullah er misfornøyd med hvordan svenske myndigheter håndterer saken rundt favorittrapperen. Reporter: Mathilde Lea. Video: Ørjan Ryland. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet TV Vis mer

Dagen etter hendelsen, 1. juli, sendte Asap Rockys manager en SMS til en ikke identifisert amerikansk toppadvokat.

«Er ikke sikker på om du har sett det som ble publisert på TMZ. Rocky og følget hans havnet i bråk i Stockholm. Gutten var høy og angrep jenter og trakasserte Rocky og hans følge. De advarte ham flere ganger. Allmennheten vet ikke om det, men vi har materiale som viser hele hendelsen», står det i den første SMS-en.

«Vil bare gi deg en advarsel i tilfelle politiet skulle dukke opp på spillejobben hans i morgen kveld», følger han opp, før advokaten svarer at han skal ringe ham.

Artisten fikk gjennomføre spillejobben på festivalen Smash i den svenske hovedstaden dagen derpå - før han ble pågrepet av politiet samme kveld. Da hadde manageren allerede sendt en ny melding til toppadvokaten, som lød slik:

«Rocky har mye bra filmmateriale som viser at hans følge ikke ville ha noe problemer og ba gutten gå derfra. Vi tror det her kan vende til vår fordel».

NY VIDEO FRA ANGREPET 30. JUNI: Denne nylig frigjorte videoen, viser en ny del av angrepet som Asap Rocky er tiltalt for. Video: Expressen Vis mer

Rapperens telefon mangler

Om videomaterialet vender i de tiltaltes fordel - slik manageren tror - eller ei, gjenstår å se. Da aktor Daniel Suneson la fram bevisene i retten tirsdag, uttalte han at enkelte SMS-er har betydning mot innvendingene fra forsvaret om at de handlet i nødverge - slik de alle tre hevder.

I en SMS fra den aktuelle dagen står det blant annet skrevet at: «Den ekte videoen er ute, du vet det?», etterfulgt av: «Han sa at han fjernet den».

SE TV: I dag startet rettssaken mot den amerikanske artisten «Asap Rocky» i Sverige. Krimespert hos Expressen, Fredrik Sjöshult, forklarer saken. Foto: John Terje Pedersen. Reporter: Mathilde Lea. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Kvinnen som filmet hendelsen skrev en SMS om at filmen som ble delt på rapperens Instagram var «cleaned up a bit», altså «ryddet litt i». Hun skrev også at hun håper han «slettet alle videoene på sin egen telefon, og bare tok vare på den ene». Muligens finnes det flere videoer.

Alle telefonene er beslaglagt av det svenske politiet, men Asap Rocky sin er fremdeles ikke funnet. Om det finnes noen filmer på den, er derfor usikkert.