Prins Philips begravelse:

Avslører vond detalj

Dronningas barnebarn forteller om prins Philips begravelse.

SØRGENDE ENKE: Bilder av den sørgende majesteten gikk viralt i dagene etter prins Philips bisettelse. Foto: AP / NTB
SØRGENDE ENKE: Bilder av den sørgende majesteten gikk viralt i dagene etter prins Philips bisettelse. Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I midten av april måtte den britiske kongefamilien ta sitt siste farvel med prins Philip, som gikk bort 9. april, 99 år gammel. Han døde som følge av alderdom.

Bildet av den sørgende enka, dronning Elizabeth (95), som satt alene under bisettelsen i St. Georges kapell rørte en hel verden i dagene etter. Grunnet den pågående pandemien måtte resten av kongefamilien sitte på de andre benkeradene.

Prins Philip var dronning Elizabeths høyre hånd i mer enn sju tiår, og bildene av den ensomme majesteten ble beskrevet som både hjerteskjærende og opprørende.

Nå forteller også et av dronningas barnebarn, Peter Phillips (43), om den sorgtunge dagen - der spesielt én detalj stakk seg fram som ekstra vond.

- Ville gi klem

I et nytt intervju med BBC forteller 43-åringen at det å ikke kunne gi bestemora en klem under bisettelsen var det tyngste.

- Tankene våre gikk umidelbart til bestemora mi. Vi har prøvd å støtte henne så mye vi kan. Alle så bildene av Hennes Majestet sitte alene, sier han, og fortsetter:

- Det ville vært det samme i enhver familie; det vanskeligste er å ikke få gi en klem til den som er nærmest den vi har mistet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer