Sophie Ellis-Bextor:

Avslører vond hemmelighet

Sangeren forteller at hun ble voldtatt som 17-åring.

HEMMELIG: Den britiske artisten Sophie Ellis-Bextor har båret på en mørk hemmelighet siden hun var 17 år gammel. Foto: Richard Young / REX / NTB
HEMMELIG: Den britiske artisten Sophie Ellis-Bextor har båret på en mørk hemmelighet siden hun var 17 år gammel. Foto: Richard Young / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske sangstjerna Sophie Ellis-Bextor (42) gjorde sin debut på slutten av 1990-tallet som forsanger for indie-rockbandet Theaudience.

Etter at musikkgruppa takket for seg valgte 42-åringen å begi seg ut på en solokarriere, og oppnådde stor suksess på begynnelsen av 2000-tallet med låta «Murder On The Dancefloor».

Midt i all suksessen har hun imidlertid båret på en svært vond hemmelighet, som hun nå er klar for å dele med omverdenen.

Mistet jomfurdommen

I hennes nye bok «Spinning Plates» forteller 42-åringen at hun som 17-åring skal ha blitt voldtatt av en tolv år eldre gitarist, ifølge BBC.

Det skal ha skjedd i gitaristens leilighet.

«Jeg hørte meg selv si 'nei' og 'jeg vil ikke', men det hjalp ikke. Han hadde sex med meg, og jeg skammet meg så mye», skriver hun i boka, og fortsetter:

NY SESONG: Sesong to av «Sigurd fåkke pult» på Discovery+ er noe mørkere enn den forrige. Video: Discovery+ / Rød Løper Vis mer

«Det var sånn jeg mistet jomfrudommen. Jeg følte meg så dum».

Den britiske sangeren skriver at hun skal ha møtt mannen før en konsert, før han inviterte henne hjem til seg for å vise fram historiebøker. Før hun visste ordet av det skal de ha ligget i sengen hans, mens han angivelig forsøkte å ta av den 17 år gamle jentas truser.

Lærer opp sønnene

Grunnen til at hun står fram med historien først nå, er fordi hun ønsker å hjelpe andre til å lære seg hvor grensa mellom to mennesker går.

«Det som skjedde med meg var ikke voldelig. Men det jeg opplevde var at han ikke lyttet til meg. Vi var to mennesker. Den ene sa ja, mens den andre sa nei. Den som sa ja gjorde det likevel», skriver hun videre.

SIKTET: Skuespiller Danny Masterson er siktet for tre voldtekster mellom 2001 og 2003. Etterforskningen har pågått siden 2017. Video: That 70s show trailer/AP Vis mer

Hun legger også til at det hele virker mer voldsomt jo eldre hun blir, ettersom hun ble ignorert den gang av en mann som var nærmere 30 år.

Hun skriver også at hun er nøye med å lære barna sine om samtykke. Artisten har fem sønner i alderen mellom 1 og 16 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer