PURPLE RAIN: Prince kjøpte huset de brukte under innspillingen av filmen «Purple Rain», som han også vant Oscar for tittellåta med samme navn.  Foto: Liu Heung Shing / NTB Scanpix
PURPLE RAIN: Prince kjøpte huset de brukte under innspillingen av filmen «Purple Rain», som han også vant Oscar for tittellåta med samme navn.  Foto: Liu Heung Shing / NTB ScanpixVis mer

Avslørt som den mystiske budgiveren som kjøpte «Purple Rain»-huset for nesten én million i kontanter

- Jeg tror ikke han hadde en plan.

(Dagbladet): Ett år etter at den kjente eiendommen 3420 Snelling Avenue i Minneapolis, hvor filmingen av «Purple Rain» fra 1984 ble gjort, er det nå avslørt hvem som kjøpte stedet.

Ingen ringere enn Prince selv, kjøpte huset åtte måneder før han døde, melder StarTribune.

Huset står fortsatt tomt

- Jeg tror ikke han hadde en plan. Jeg tror han bare ønsket det, sier eiendomsmegler Deborah Larson som solgte huset til StarTribune.

Larson fortalte at hun fikk en telefon en dag i juli for et år siden fra en kvinne i California som ønsket å legge inn et bud, selvom huset var usett.

Da hun så navnet på papirene, NPG Music Publishing som var Prince eget selskap, skjønte Larson hvem som stod bak kjøpet.

Prince betalte 117.000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 993 000 norske kroner.

Huset som er bygget i 1913, sto tomt da Prince kjøpte det og er fortsatt ikke bebodd i dag. Han kjøpte det ifølge StarTribune kontant.

Stort talent

Prince Rogers Nelson ble født i byen Minneapolis 7. juni 1958.

Han var sønn av jazzpianisten John L. Nelson, og var tidlig et stort talent når det gjaldt å spille musikkinstrumenter.

Prince og bandet Revolution slo gjennom med albumet «1999» i 1982 og har opp gjennom karrieren solgt over 100 millioner plater.

En av de mest kjente sangene til Prince er 80-tallsslageren «Purple Rain», tittellåta til filmen med samme navn, som sangeren vant Oscar for. Han har også vunnet sju Grammy-priser.

Navnet Prince Rogers Nelson kommer fra farens jazztrio The Prince Rogers Trio.

Selv har Prince aldri bodd i huset han kjøpte. Filmskaperne av «Purple Rain» betalte daværende eiere for å få bruke utvendige bilder av der Prince sin karakter «The Kid» levde et turbulent liv med sine foreldre.

Prince døde den 21. april i år fordi han ved et uhell tok en overdose av det reseptbelagte legemiddelet fentanyl. Han ble 57 år gammel.