Hertuginne Camilla:

Avslørt som prinsens sidesprang: - Hadde ikke overlevd uten familien

Hertuginne Camilla av Cornwall snakker ut om utroskapsskandalen. 

SKANDALØS START: Charles og Camilla stiller den dag i dag opp på flere oppdrag sammen, og viser seg støtt og stadig. Forholdet deres fikk imidlertid en røff start. Charles var allerede gift med Diana da det ble avslørt at han hadde kontakt med Camilla. Nå snakker hun ut om den tunge tida. Foto: NTB scanpix
SKANDALØS START: Charles og Camilla stiller den dag i dag opp på flere oppdrag sammen, og viser seg støtt og stadig. Forholdet deres fikk imidlertid en røff start. Charles var allerede gift med Diana da det ble avslørt at han hadde kontakt med Camilla. Nå snakker hun ut om den tunge tida. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 1992 ble et lydopptak av en privat telefonsamtale mellom prins Charles av Wales (68) og Camilla Parker Bowles (69) - i dag hertuginne av Cornwall - lekket i utenlandske medier.

De to var begge godt gift den gangen. Prins Charles og Diana var Storbritannias, om ikke verdens, mest populære par, og ble ofte skrevet om i alle mulige forbindelser. Camilla var på sin side gift med Andrew Parker Bowles.

At en privat telefonsamtale mellom prinsen og Camilla med seksuelt innhold ble lekket til pressen, sørget for kioskveltende forsider på verdensbasis. I et nytt intervju med The Mail on Sunday forteller den 69 år gamle hertuginnen om hvordan hun taklet avsløringene, som kom som lyn fra klar himmel.

VANSKELIG: Camilla og prins Charles er i dag gift og lever i harmoni sammen. Slik har det derimot ikke alltid vært. Da begge var gift med andre, slo pressen opp private og pikante telefonsamtaler de to hadde. Foto: NTB scanpix
VANSKELIG: Camilla og prins Charles er i dag gift og lever i harmoni sammen. Slik har det derimot ikke alltid vært. Da begge var gift med andre, slo pressen opp private og pikante telefonsamtaler de to hadde. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Helt forferdelig

Det som fulgte var en tøff tid for dama som plutselig skulle bli en offentlig uthengt syndebukk.

- Jeg kunne virkelig ikke gå noe som helst sted. Barna kom og dro som normalt, de måtte bare godta det. Det gjorde også gode venner, sier hun i intervjuet.

- Det var helt forferdelig. Det var en ekstremt ubehagelig tid og jeg hadde ikke ønsket det overfor min verste fiende. Jeg hadde ikke overlevd om det ikke var for familien min, forteller hertuginnen.

Camilla og Charles var nære på 70-tallet, og skal ha opprettholdt kontakten - selv om de begge gikk separate veier med andre forhold. Telefonsamtalen som ble lekket fant sted en gang i 1989.

Skandalen ble døpt «tampon-gate» og «Camilla-gate», fordi prins Charles fortalte Camilla over telefonen at han kunne tenkte seg å leve resten av livet som tampongen hennes, ifølge Newstalk.

- Jeg vil bare bo i buksene dine eller noe. Det hadde gjort alt enklere, sa Charles blant annet da.

- Må le

Prins Charles og prinsesse Diana ble separert like etter at opptaket ble lekket, men formelt skilt hele fire år etter. Camilla og Andrew gikk fra hverandre året før. I 1997 døde Diana i en bilulykke i Paris.

Prins Charles og Camilla fortsatte forholdet sitt, men holdt det privat fram til 1999. Da viste de seg sammen for første gang. I 2000 tilbrakte de tid med dronningen, som ifølge Royal Central var et symbol på at hun godtok forholdet. De giftet seg i 2005.

BRUKER LATTER: Camilla er i dag hertuginne av Cornwall, og er ofte å se i mediene. Hun sier at hun ofte må le av sin egen situasjon. Foto: REX/Shutterstock, NTB scanpix
BRUKER LATTER: Camilla er i dag hertuginne av Cornwall, og er ofte å se i mediene. Hun sier at hun ofte må le av sin egen situasjon. Foto: REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Til The Mail on Sunday konstaterer hertuginnen at hun at humor har vært et godt virkemiddel i prosessen med å akseptere tingenes tilstand.

- Man må le av seg selv. Om du ikke gjør det, kan du like gjerne gi opp. Jeg tenker ofte: «Hvem er denne dama? Det kan ikke være meg». Og det er sånn man overlever, sier hun.

Flere skandaler

Det var imidlertid ikke bare Charles som var utro i ekteskapet. I 1995 innrømte Diana at hun hadde hatt en femårig affære med yrkesoffiseren James Hewitt (59).

Hun har innrømmet at hun elsket ham, men hun la heller ikke skjul på at han sviktet henne etter at kjærligheten mellom de to tok slutt.

Hewitt skapte nylig overskrifter da han ble innlagt på sykehus, rammet av både hjerteinfarkt og slag.

En talsperson for Hewitt bekreftet overfor The Sunday Mirror at 59-åringen skulle bli værende på sykehuset en stund, for å gjennomgå flere behandlinger.

Avisa skrev at Hewitt skulle på en medisinsk konsultasjon for et par uker siden da hjerteproblemene inntraff. Talspersonen sa lite om Hewitts helsetilstand på nåværende tidspunkt, men ifølge Sunday Mirror er familien optimistiske.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer