«Farmen» 2017:

Avslørte «Farmen»-vinneren ved en feil

Nettavisen legger seg flate.

SPENNENDE: Vinner Amalie, Eunike eller Halvor årets «Farmen»-finale? Var du innom Nettavisen tidligere i dag, kan det hende du allerede vet svaret. Avisa beklager, og sier de jobber med å fikse feilen. Foto: Alex Iversen / TV 2
SPENNENDE: Vinner Amalie, Eunike eller Halvor årets «Farmen»-finale? Var du innom Nettavisen tidligere i dag, kan det hende du allerede vet svaret. Avisa beklager, og sier de jobber med å fikse feilen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag går årets etterlengtede finale av stabelen på TV 2. Årets sesong har hatt gode seertall, og hundretusenvis har fulgt med mens deltakerne har blitt færre og færre.

Nå står det mellom Amalie Snøløs (21), Eunike Hoksrød (39) og Halvor Sveen (47). Det er ventet at mange benker seg foran skjermen i morgen, for å få med seg finalen.

For et knippe fans har derimot vinneren allerede blitt avslørt, noe som har ødelagt spenningen for mange.

FARMEN: Bli med på omvisning på den nye gården som "Farmen" er spilt inn på. Programleder Gaute Grøtta Grav tar oss med. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

Avslørte vinneren

Nettavisen publiserte nemlig sin planlagte vinnersak lørdag ettermiddag, halvannet døgn før den egentlig skulle på.

Det var VG som først omtalte saken. Frontredaktør i Nettavisen, Morten Ø. Karlsen, sier til avisa at det hele var en feil, og at de nå forsøker å rette opp i problemet.

Trøbbelet oppsto da vaktsjef kom til skade for å publisere saken mens han redigerte manuset.

- Den lå ute i et par minutter før feilen ble oppdaget og vi avpubliserte saken, sier Karlsen.

Og selv om saken er fjernet fra nettavisas forside, er den fortsatt enkel å finne på nett. Klikker man på saken, kommer man inn på en hvit nettside, men tittelen avslører likevel årets «Farmen»-vinner.

Nettavisen sier nå at de jobber med å fjerne saken helt, og beklager overfor fansen.

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, sier i en kommentar til Dagbladet at dette er beklagelig.

- Det er svært beklagelig at Nettavisen har gjort denne feilen. Vi forventer at de prøver å rydde opp i det så raskt som mulig, forklarer Iversen.

Ved flere anledninger tidligere har vinnere av enten priser eller realityprogrammer blitt avslørt på forhånd. Om det så skjer i sosiale medier eller på grunn av tekniske feil, «spoiler» det alltid opplevelsen for de mest dedikerte fansene.

Kunne blitt forskjøvet

Søndag braker det altså løs med finale på TV 2. Det var i en periode lørdag kveld usikkert om finalen ville få sin normale sendetid, på grunn av håndball. Vårt norske kvinnelandslag kunne nemlig risikere å bli satt opp på kamp søndag kveld, noe som ville tvunget TV 2 til å flytte finalen.

Norges sure tap mot Sverige sørget imidlertid for at kampen blir på mandag. Det går derimot ut over andre programmer på TV 2s sendeflater, blant annet den spennende sesongavslutningen av «Jakten på kjærligheten».

«Åttendedelsfinalen mellom Norge og Spania spiller på mandag kl. 20.30. Det betyr at sesongavslutningen av «Jakten på kjærligheten» vil bli sendt kl. 19.00», het det i en pressemelding fra kanalen fredag kveld.

- Det betyr at sesongavslutningen av «Jakten på kjærligheten» bli sendt kl. 19.00 mens «Farmen kjendis – presentasjon» vil bli sendt først mandag 18. desember, sa Jan-Petter Dahl, PR- og mediesjef i TV 2, i samme pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer