David Copperfield:

Avslørte hemmeligheten bak det topp­hemmelige trylle­trikset

David Copperfields illusjon ble forklart i retten.

RÅTASS: David Copperfield er kjent for sine mange, heseblesende stunt, og har gjennom sin lange karriere lurt tv-seere og publikum trill rundt. Nå har han derimot avslørt et av sine mest berømte triks, etter ordre fra retten. Dette bildet ble tatt i 2001, da han sto i en virvelvind av flammer på 1093 grader og sterk vind. Foto: NTB scanpix
RÅTASS: David Copperfield er kjent for sine mange, heseblesende stunt, og har gjennom sin lange karriere lurt tv-seere og publikum trill rundt. Nå har han derimot avslørt et av sine mest berømte triks, etter ordre fra retten. Dette bildet ble tatt i 2001, da han sto i en virvelvind av flammer på 1093 grader og sterk vind. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): David Copperfield (61) er i vinden som aldri før. Den verdenskjente illusjonisten har derimot ikke fått verdens oppmerksomhet rettet mot seg på positivt grunnlag denne gangen.

Forrige uke ble han saksøkt på grunn av et triks han utførte under et show i Las Vegas i 2013. Den magiske illusjonen skal angivelig ha påført en tilskuer i salen, som også medvirket i trikset, en alvorlig hjerneskade og en forstuet albue.

Rettssaken startet fredag, og 61-åringen risikerte å måtte røpe en av sine mange tryllekunster. Og det er nettopp det som nå har skjedd. I retten i Las Vegas måtte illusjonistens produsent Chris Kenner fortelle en fullsatt jury om hvordan det nå famøse trikset faktisk fungerer.

Måtte løpe

Flere medier var til stede under rettssaken mot den verdenskjente magikeren - som har skapt overskrifter i flere tiår for sine tilsynelatende uvirkelige triks og illusjoner.

Trikset, som nå er i retten, omhandler et forsvinningsnummer med tittelen «Lucky #13», skriver The Washington Post. Her fikk tilsynelatende Copperfield 13 utvalgte publikummere til å forsvinne før de igjen dukket opp, denne gangen bak publikum - til «alles» store forundring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer