<strong>OFFENTLIG SKILSMISSE:</strong> Skuespillerduoens skilsmisse har fått mye oppmerksomhet etter at det i september i fjor ble kjent at de skal skille lag. Foto: Sthanlee B. Mirador / Shooting Star / Sipa USA / NTB Scanpix
OFFENTLIG SKILSMISSE: Skuespillerduoens skilsmisse har fått mye oppmerksomhet etter at det i september i fjor ble kjent at de skal skille lag. Foto: Sthanlee B. Mirador / Shooting Star / Sipa USA / NTB Scanpix Vis mer

Brad Pitt og Angelina Jolie:

Avsluttet den bitre striden med hemmelig avtale

Brad Pitt og Angelina Jolie holder kortene tett til brystet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag ble det kjent at skuespiller Angelina Jolie (41) og Brad Pitt (53) har inngått en avtale om å håndtere skilsmissen privat for å forene familien.

Erklæringen som kom på mandag er skuespillernes første felles uttalelse siden det i september i fjor ble gjort kjent at de skal skilles. Dette skriver Fox News.

Jolie og Pitt sier i en pressemelding at de vil holde alle detaljer om skilsmissen konfidensielle ved hjelp av en privat dommer:

«Partene har inngått avtaler om å bevare personvernet til sine barn og familie ved å holde alle rettsdokumenter konfidensielle. De skal engasjere en privat dommer som vil foreta nødvendige rettslige beslutninger og legge til rette for en effektiv løsning av alle gjenværende spørsmål. Foreldrene er forpliktet til å opptre som en samlet front for å frembringe bedring og gjenforening».

Uenighet om barna

I kjølvannet av at bruddet ble kjent i september, kom det frem at amerikanske myndigheter undersøkte påstander om at Pitt skal ha vært voldelig mot et av barna.

profilert brudd: I fjor høst ble det kjent at Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles. Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer Vis mer

I november ble Pitt imidlertid renvasket for anklagene om barnemishandling, ifølge Reuters. En talsperson for FBI uttalte den gang at Pitt ikke kom til å bli etterforsket videre eller tiltalt for noe straffbart.

Skuespillerduoen var gift i to år og har barna Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10), og tvillingene Knox og Vivienne (8) sammen.

Det var Jolie som søkte om skilsmisse. Hun søkte dessuten om full foreldrerett for de seks barna, ifølge BBC.

<strong>STORFAMILIE:</strong> Angelina Jolie og Brad Pitt avbildet sammen med sønnen Maddox Jolie-Pitt på rød løper i november 2013. Foto: John Shearer / Invision / AP / NTB Scanpix
STORFAMILIE: Angelina Jolie og Brad Pitt avbildet sammen med sønnen Maddox Jolie-Pitt på rød løper i november 2013. Foto: John Shearer / Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer

Pitt slo imidlertid kraftig tilbake og varslet at han ville gjøre alt for å unngå at Jolie tar barna fra ham, ifølge nettsteder som TMZ og Huffington Post. Pitt har hele tiden understreket at han setter barna først.

- Dette er veldig trist for meg, men det som betyr aller mest nå, er barnas beste. Jeg ber pressen pent om å gi dem den roen de fortjener i denne utfordrende tida, sa Brad Pitt til bladet People etter at bruddet ble kjent.

I november kom Pitt og Jolie frem til foreløpig enighet om barnefordelingen, ifølge People. Det ble den gang kjent at barna skulle bli boende hos Jolie, men få besøke faren i ny og ne.

Lav profil

Begge partene har siden bruddet ble offentlig kjent, holdt en lav profil.

Natt til mandag, norsk tid, overrasket imidlertid Pitt ved å innta scenen under Golden Globe-utdelingen. Dette skal i følge UsWeekly være Pitts første prisutdeling etter skandalebruddet i fjor høst.

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spurte ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, ble Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer Vis mer

Pitt mottok massiv applaus og jubel fra Hollywood-kollegene i salen da han entret scenen for å presentere filmen «Moonlight».

Mandagens avtale mellom Jolie og Pitt kommer i kjølvannet av at «Fury»-skuespilleren i desember søkte om at dokumentene i saken skulle unntas fra offentligheten. Han fikk avslag på søknaden av dommeren i saken, Richard Burdge Jr.

Deretter rettet Pitt anklager mot eksen og advokatene hennes, om at Jolie hadde delt for mye sensitiv informasjon om barna i forbindelse med skilsmissen.

Jolie reagerte på anklagene og hevdet i rettsdokumenter at Pitt ønsket å beskytte seg selv fremfor de seks barna deres. Nå har partene likevel kommet til enighet om hvordan de skal gå fram i skilsmisseoppgjøret.

<strong>GOLDEN GLOBE:</strong> Brad Pitt fikk stormende jubel da han natt til mandag inntok scenen for første gang siden bruddet. Foto: Scanpix.
GOLDEN GLOBE: Brad Pitt fikk stormende jubel da han natt til mandag inntok scenen for første gang siden bruddet. Foto: Scanpix. Vis mer
Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer