Prins Harry og hertuginne Meghan:

Avviser millionløgn

Hertugparet mottok store summer etter at de trakk seg tilbake i fjor.

LØGN OG BEDRAG: Harry og Meghan mottok store summer fra prins Charles etter at de trakk seg tilbake i fjor - stikk i strid med det prinsen hevdet i intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: Tim Rooke / REX / Shutterstock / NTB
LØGN OG BEDRAG: Harry og Meghan mottok store summer fra prins Charles etter at de trakk seg tilbake i fjor - stikk i strid med det prinsen hevdet i intervjuet med Oprah Winfrey. Foto: Tim Rooke / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har gått over ett år siden hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) trakk seg tilbake fra den kongelige tilværelsen i Storbritannia og flyttet til USA.

Da ga de slipp på, ikke bare sine kongelige plikter, men også apanasjen de livnærte seg av. Hertugparet kunngjorde at de ønsket å stå på egne bein økonomisk, og siden «Megxit» har de blant annet startet podkast og landet avtaler med strømmegiganter som Spotify og Netflix.

I intervjuet med Oprah Winfrey (67) i mars, hevdet prins Harry at pengeoverføringene fra kongefamilien stoppet opp da han og kona ga opp sine kongelige liv i mars 2020.

I intervjuet sa prinsen at de «kuttet ham ut økonomisk» i første kvartal av 2020.

Mottok millioner

Men nå skriver en rekke britiske medier - deriblant BBC - at prinsen mottok store summer av sin far prins Charles (72) i månedene etter den kongelige exiten. Det viser kongehusets regnskap som offentliggjøres hvert år.

Regnskapet for 2020-2021 ble delt med offentligheten torsdag.

Innsynet i de kongelige kontoene viser at prins Harry og broren prins William (39) fikk midler fra sin far fram til sommeren 2020. Det er snakk om 4,4 millioner britiske pund fordelt på begge sønnenes familier, noe som tilsvarer over 50 millioner norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer