Nicolay Ramm:

Avviser ryktene: - Trist

Nicolay Ramm forteller om hvorfor han ikke lenger har «drømmejobben».

ALLTID IVRIG: Marion Ravn og Nicolay Ramm har så langt gjettet ivrig hver lørdag. Nå er det kun førstnevnte som skal fortsette med det. Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
ALLTID IVRIG: Marion Ravn og Nicolay Ramm har så langt gjettet ivrig hver lørdag. Nå er det kun førstnevnte som skal fortsette med det. Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer
Publisert
Annonse

Tidligere i høst ble det nye dommerpanelet i NRK-suksessen «Maskorama» annonsert. «Maskorama» er den norske versjonen av det internasjonale programmet «The Masked Singer».

Programmet har siden november 2020 vært å se på lørdagskveldene på norske tv-skjermer.

I de tre første sesongene har dommertrioen bestått av Marion Ravn (39), Jan Thomas (56) og Nicolay Ramm (34).

GAMMEL DOMMERTRIO: Jan Thomas og Nicolay Ramm forsvinner fra «Maskorama»-universet og må belage seg på å se programmet fra sofaen i steden. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør.
GAMMEL DOMMERTRIO: Jan Thomas og Nicolay Ramm forsvinner fra «Maskorama»-universet og må belage seg på å se programmet fra sofaen i steden. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

Etter kunngjøringen av det nye dommerpanelet er det bare Ravn som står igjen fra den gamle trioen. Jan Thomas og Ramm fortsetter ikke.

Blitt tobarnsfar

Dagbladet har møtt sistnevnte, og spurt om hvorfor han ikke lenger blir å se på lørdagskvelden i rollen som detektiv framover.

Hvem har rett om 17. mai - «Maskorama»-profil Fantorangen eller statsminister Jonas Gahr Støre? Vis mer

- Tidsklemma kom i veien da jeg innså at jeg skulle bli tobarnsfar. Og det å sitte på TV seks lørdager på rad ble for mye, så jeg måtte pent takke for meg av familiære hensyn, sier den nybakte tobarnsfaren overfor Dagbladet.

Videre forklarer Ramm at NRK gjerne skulle beholdt ham som en av dommerne i panelet. Han avviser altså at det var NRK som ba ham om å forlate den ettertraktede dommerjobben, som det har ryktes.

Fornøyd med nye dommere

- NRK synes det var trist, de ville gjerne ha meg med videre. Så det var ingen som vraket meg. Det var jeg selv som sa «dette får ikke jeg til i 2023» utdyper han.

SMILER FOR DE NYE DOMMERNE: Ramm er fornøyd med hans arvtakere til tross for at han måtte takke nei til ny sesong av programmet. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør.
SMILER FOR DE NYE DOMMERNE: Ramm er fornøyd med hans arvtakere til tross for at han måtte takke nei til ny sesong av programmet. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør. Vis mer

34-åringen er derimot veldig spent på den nye sesongen der Tete Lidbom (37) og Robert Stoltenberg (58) skal danne den nye trioen sammen med Marion Ravn.

Ramm legger likevel ikke skjul på at han gjerne skulle vært i dommertrioen noen sesonger til, selv om han er strålende fornøyd med hans arvtakere.

- Det nye panelet er et supert panel! Jeg er misunnelig på alle tre. Og jeg synes det er fantastisk at de får sjansen, det er jo en drømmejobb. Så jeg ønsker de bare hell og lykke, sier Ramm.

DET NYE DOMMERPANELET: Tete Lidbom, Marion Ravn og Robert Stoltenberg er klare for gjettingen. Silje Nordnes i front er programleder for «Maskorama». Foto: Fredrik Arff / Monster / NRK
DET NYE DOMMERPANELET: Tete Lidbom, Marion Ravn og Robert Stoltenberg er klare for gjettingen. Silje Nordnes i front er programleder for «Maskorama». Foto: Fredrik Arff / Monster / NRK Vis mer

Drømmejobben

Ramm var programleder i totalt tre sesonger, og gleder seg nå til å kunne lene seg tilbake i sofaen og se programmet på tv.

- Jeg tror jo jeg, Jan Thomas og Marion har fungert veldig bra sammen, men når verken jeg eller Jan Thomas kunne, måtte de bare finne noen nye. Og det blir superbra, utdyper Ramm.

Blackie fra Beathoven har lyttet til «Maskorama»-publikummet - og kaster maska. Dette er grunnen. Video: Jenny Emilie Aas/Rød Løper Vis mer

Den tidligere programlederen tror den nye trioen kommer til å videreføre det han og den forrige trioen startet, på en god måte. I tillegg til at han forklarer hvorfor han mener de har fått drømmejobben.

- Det er jo en fantastisk jobb. Å få lov til å komme inn hver lørdag og gjette på rare dyr og figurer er jo kjempestas, sier han med et smil om munnen.

Om det er et riktig valg i karrieren hans er han ikke like sikker på, men han er sikker i sin sak på at livet som tobarnsfar er første prioritet.

- Har ikke peiling på om det er riktig steg. Men familien kommer jo først, til syvende og sist, sier han.

Likevel utelukker han ikke muligheten for å komme tilbake.

- Vi får se hva framtida bringer. Kanskje når barna blir eldre at det kan bli et comeback? «Who knows?» avslutter han med glimt i øyet.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer