<strong>FÅR IKKE REIST:</strong> Aylar Lie, tidligere modell og nå profesjonell pokerspiller, går hardt mot Trumps innreiseforbud. Om det ikke heves innen mai, kan det får konsekvenser for hennes profesjonelle liv. &nbsp;Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FÅR IKKE REIST: Aylar Lie, tidligere modell og nå profesjonell pokerspiller, går hardt mot Trumps innreiseforbud. Om det ikke heves innen mai, kan det får konsekvenser for hennes profesjonelle liv.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Aylar Lie:

Aylar får ikke reise til USA: - Dette er en skandale

Aylar Lies karriere kan påvirkes av innreiseforbudet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjokkbeskjeden om at USAs president Donald Trump hadde innført innreiseforbud mot sju land, der majoriteten av befolkningen er muslimer, har fått flere til å rase.

Flere tusen har demonstrert mot forbudet, som sørger for at mennesker fra eksempelvis Iran, Irak og Jemen kan bli nektet innreise ved grensa.

Norsk-iranske Elham Biani fortalte til Dagbladet at hun følte seg rasediskriminert, og andre har fortalt at de har avbestilt reiser inn og ut av USA.

Rammes av forbudet

Nå står Aylar Lie (32) fram som en av de som også rammes av forbudet. Lie spiller poker på profesjonelt nivå, og skal etter planen delta på en turnering i Las Vegas i mai.

INNREISEFORBUD: 27. januar undertegnet Donald Trump et innreiseforbud for å hindre «radikale, islamistiske terrorister» i å komme til USA. Her er hele forbudet, kort forklart. Video: CNN Vis mer

«Farmen kjendis»-deltakeren, som er født i Iran, rammes dermed av innreiseforbudet. Hun kom til Norges om politisk flyktning da hun var bare to år gammel.

Iranske myndigheter tillater ikke personer som bor i Iran å ha dobbelt statsborgerskap.Personer som er født i Iran blir aldri kvitt sitt statsborgerskap hvis de for eksempel flykter fra landet og får et nytt et.

Forbudet gjelder også dem med dobbelt statsborgerskap, dersom ett av dem er i de berørte landene. Dette betyr at de ikke kan søke om visum eller innreise de neste 90 dagene.

Det er TV 2 som først omtaler saken. Det hele bunner i at Lie søndag skrev en melding på Twitter der hun hevdet at hun var rammet av forbudet.

«Wow! Jeg har vokst opp i Norge, er norsk statsborger, ateist, brutt med alle regler som kan brytes i Islam, men nå er jeg utestengt fra USA», skriver den tidligere modellen.

I et intervju på Skype med Nyhetskanalen forteller hun at dette kan være problematisk for karrieren hennes. Las Vegas har et av de største pokermiljøene i hele verden, og om hun ikke får reise til byen i Nevada kan det være et stort problem.

- Skandale

Overfor Dagbladet presiserer Lie at dette er uhørt.

- Det gir alvorlige konsekvenser for dem som er rammet. Jeg tør nesten ikke tenke på hva dette sirkuset kommer til å resultere i, skriver hun til Dagbladet.

Hun forteller at livet hennes ikke raser sammen på grunn av forbudet, men det det kan gi alvorlige konsekvenser.

- Dette er en skandale. Jeg har forståelse for at Trump ønsker å skjerme USA mot terrorister, men dette er definitivt ikke den riktig måten å gjøre det på, skriver hun i en e-post og fortsetter:

- Det er nesten komisk at han ikke har tatt med land som Saudi Arabia, UAE, Egypt eller Lebanon, da terroristene som sto bak 9/11 kom herfra. Ingen av de muslimske landene som nå har fått innreiseforbud er direkte involvert de i angrepene siden USA startet krigen mot terror, forteller hun.

Realitydeltakeren legger ikke skjul på at etnisiteten hennes har vært et problem tidligere.

Ved andre forsøk på innreise til USA hevder hun overfor TV 2 å ha blitt valgt ut til tilfeldige sikkerhetskontroller. Der skal hun blant annet ha blitt tatt av flyet av personell, for kroppsvisitering og spørsmål om reisens formål.

Tusenvis demonstrerer

Flere tusen personer demonstrerte i går i flere byer i USA, blant annet utenfor Det hvite hus. Folk demonstrerte mot president Donald Trumps innreiseforbud.

Ifølge BBC og CNN, som var på plass utenfor Det hvite hus, er flere tusen personer til stede.

På plakatene til folk sto det blant annet: «We believe in the same God!» (Vi tror på samme Gud), «Immigrants are America» (Immigranter er Amerika) og «Fight fascism» (Kjemp mot fascisme).

Utenfor Trump Hotel i Washington D.C. ropte folk «Skam. Skam. Skam».

Også i Boston, i Battery Park ved Manhattan, flyplasser i Atlanta, Los Angeles, Washington og Dallas demonstrerte folk at Trump har nektet innreise for personer fra Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer