Surrogati:

Bærer fram sønnens barn

Da svigerdatteren ikke kunne bære fram flere barn stilte Nancy opp.

SURROGAT: Jeff Hauck sammen med sine foreldre Nancy og Jason. Nancy bærer fram Jeffs barn. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB
SURROGAT: Jeff Hauck sammen med sine foreldre Nancy og Jason. Nancy bærer fram Jeffs barn. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir litt av en historie å fortelle barnebarna for Nancy Hauck (56) og ektemannen hennes.

Hun bærer nemlig fram barnet til sin sønn og svigerdatter, Jeff og Cambria Hauck (30).

KRISE: Live Nelvik forteller om en gang det holdt på å gå galt for henne og Tore Sagen. Video: NRK Vis mer

Sistnevnte par, som bor i Utah i USA, har fra før to tvillingpar - to gutter og to jenter. Etter at det siste tvillingparet ble født måtte hun imidlertid fjerne livmoren, og er ikke i stand til å bære flere barn.

Mor tilbød seg

Da de to likevel ønsket seg et barn til meldte Jeffs mor, Nancy, seg til å bære fram barnet via surrogati.

Saken er omtalt av flere medier, deriblant Today og KSL News.

Nancy, som selv har gått gravid fem ganger, dog for over 20 år siden, forteller Today at hun følte seg kallet til å tilby dem å kunne bære fram barnet.

- Jeg visste jeg var for gammel. Jeg visste at det ikke ville være mulig, selv om det er akkurat det som har skjedd nå. Jeg følte bare at jeg måtte fortelle dem at jeg var villig til å gjøre det, utdyper hun.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

Ble overrasket

Det var i oktober i fjor hun tilbød seg å hjelpe sønnen og svigerdatteren, men det kommer fram i intervjuet med Today at hun ikke hadde umiddelbar tro på at det kom til å gå.

TERMIN I NOVEMBER: - Jeg ønsket å tilby meg å hjelpe dem, sier Nancy. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB
TERMIN I NOVEMBER: - Jeg ønsket å tilby meg å hjelpe dem, sier Nancy. Foto: Courtesy Nancy Hauck / SWNS/NTB Vis mer

Til familiens store glede og overraskelse, ble Nancy godkjent surrogat og bærer nå fram sitt eget barnebarn. Termin er i november.

Cambria kan på sin side fortelle nettstedet at hun umiddelbart ble komfortabel med tilbudet svigermoren la fram.

- Når Nancy kom til oss visste jeg at de fleste ville reagert med: «Det er sykt», men jeg følte det ikke sånn. Det var en så fredelig stemning rundt hele samtalen og rundt hele opplevelsen, sier hun.

BABYLYKKE: Maria Amundsen, kjent fra «Ex on the beach», forteller om veien til fødselen og hvorfor hun ikke har planer om å forlove seg med det første. Reporter/klipp: Luna Lea. Vis mer

Tvillingmoren har delt mye av reisen på sin egen Instagram, og her kommer det blant annet fram at det kommende barnet er en jente som skal få navnet Hannah.

Denne uken la hun også ut noen filmer på Instagram-story av en «bestemor-babyshower», som var stelt i stand for Nancy.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer