Hardt ut mot «Humorprisen»:

- Bærer preg av en jury som bare ser standup, TV og de folka de kjenner personlig

Tore Petterson, Live Nelvik og Else Kåss Furuseth slenger seg på komikerkollega Sigrid Bonde Tusviks refs mot den nye «Humorprisen».

REFSER NY PRIS: Live Nelvik, Else Kåss Furuseth og Tore Petterson er skuffet over mangelen på kvinner under «Humorprisen» fredag kveld. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Lars Eivind Bones, Dagbladet
REFSER NY PRIS: Live Nelvik, Else Kåss Furuseth og Tore Petterson er skuffet over mangelen på kvinner under «Humorprisen» fredag kveld. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld gikk prisutdelinga «Humorprisen» av stabelen for første gang, i regi av Morten Ramm (40) og Trond Håndlykken Kvernstrøm (52).

Både i forkant og under prisutdelinga mottok Ramm og Kværnstrøm stor heder for hvordan en humorpris endelig har inkludert den yngre garde, og fokusert på et bredere spekter av komikere - enn bare de på scene og TV.

Likevel er det ikke alle som ble like begeistra etter at de totalt åtte prisene ble delt ut. Av totalt 31 nominasjoner var tre av dem kvinner - der ingen kvinnelige nominerte kunne dra hjem med en pris i lomma.

- Det jo en skuffelse at ikke en eneste kvinne vinner. Vi tok jo til gjengjeld et reint bord under Vixen-utdelinga i går, fleipet Else Kåss Furuseth (38) til Dagbladet etter «Humorprisen» fredag.

- Nå skal alle her ha fest, mens Sigrid har dratt hjem for å skrive kronikk. Den signerer jeg gjerne på, uttalte hun.

Else Kåss Furuseth ledet blant annet gårsdagens show.

«Har vi ikke fått bevist noen gang gjennom året at kvinner er morsomme? Hva må man gjøre for å være med i gjengen? Det er begrenset hvor lenge man gidder å sitte og klappe til at menn på rekke og rad kommer opp på scenen og takker for prisen», skriver Sigrid Bonde Tusvik (38) i kronikken, publisert hos Dagbladet lørdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.