SLEIT MED ALKOHOLPROBLEMER: I et nytt intervju snakker Florence Welch, vokalisten i Florence and the Machine, ut om alkoholproblemene og spiseforstyrrelsene hun har slitt med tidligere. Her er Welch avbildet da hun gjestet «The Graham Norton Show» tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
SLEIT MED ALKOHOLPROBLEMER: I et nytt intervju snakker Florence Welch, vokalisten i Florence and the Machine, ut om alkoholproblemene og spiseforstyrrelsene hun har slitt med tidligere. Her er Welch avbildet da hun gjestet «The Graham Norton Show» tidligere i år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Florence Welch:

Bak suksessen skjulte stjerna en vond hemmelighet

Først nå letter Florence and the Machine-vokalisten på sløret.

Den britiske musikeren, artisten og låtskriveren Florence Welch (31) har gjort stor suksess med bandet «Florence + the Machine», der hun er vokalist.

Til tross for suksessen bandet har hatt siden de slo gjennom i 2009, har ikke livet til den prisbelønte sangeren alltid vært like lett.

I et nylig intervju med The Guardian avslører sangeren at hun har slitt med store alkoholproblemer. Dette skjedde ifølge henne selv da bandet plutselig oppnådde enorm suksess.

- Drikkingen og all festingen tok overhånd. Det var slik jeg forsøkte å flykte fra berømmelsen. Tre shots etter hverandre var min måte å drikke på. Jeg var aldri interessert i å nyte bare ett glass vin, forteller hun.

Drakk bort tankene

Ifølge Welch handlet drikkingen og festingen om at hun ikke orket å håndtere det faktum at livet hennes hadde endret seg, og at hun ikke ville at det «gamle» skulle forsvinne.

31-åringen forteller at i perioden der Florence and the Machine ble stiftet, i 2006, klarte hun så vidt å sove.

I NORGE: Her opptrer Florence Welch sammen med bandet under Øyafestivalen i Oslo i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
I NORGE: Her opptrer Florence Welch sammen med bandet under Øyafestivalen i Oslo i 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Det føltes som at noen hadde plukket meg opp, kastet meg i ulike retninger og rom, og «boom», var det borte. Det skjedde hver gang, og det var alltid like sjokkerende,forteller hun.

Da bandet nærmet seg sitt 10-årsjubileum, innså 31-åringen at hun ikke lenger kunne fortsette i samme spor, uten at livsstilen ville få negative konsekvenser for henne i framtida.

- Da jeg skjønte at jeg klarte å prestere på scenen uten sprit, fikk jeg en åpenbaring. Jeg var fri, forteller hun.

Sleit med spiseforstyrrelser

Alkohol og festing er imidlertid ikke det eneste den 31 år gamle sangeren har slitt med. I samme intervju åpner Welch også opp om spiseforstyrrelsen. Temaet er for øvrig utgangspunkt for bandets nye singel, «Hunger».

Singelen, som er en del av Florence and the Machine sitt nye album, «High As Hope», inneholder blant annet følgende strofe: «Da jeg var 17 år, begynte jeg å sulte meg selv».

I intervjuet med The Guardian forteller Welch at det er første gang hun har klart å få ned følelsene hun satt inne med som ungdom, på et papir. Hun forklarer at spiseforstyrrelsene ble en måte «å håndtere frykten hun hadde som liten».

- Jeg lærte meg flere måter å takle frykten på. Alkohol, dop - og det å kontrollere matinntaket mitt.

Welch forsikrer om at hun er langt friskere i dag.

- Jeg har mye mer kontroll over det nå enn jeg noen gang har hatt, sier hun.