Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ballettverden i harnisk etter Kendall Jenners fotoshoot. Nå tar hun bladet fra munnen

- Jeg hadde ingen aning. 

TAR TIL MOTMÆLE: Supermodell Kendall Jenner (20) svarer på kritikken i lys av fotoshooten hun gjorde med spanske Vogue forrige måned. 20-åringen har på ingen måte et ønske om å legge seg flat. Foto: NTB Scanpix
TAR TIL MOTMÆLE: Supermodell Kendall Jenner (20) svarer på kritikken i lys av fotoshooten hun gjorde med spanske Vogue forrige måned. 20-åringen har på ingen måte et ønske om å legge seg flat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det ble oppstandelse i ballerina-miljøet da supermodell og TV-personlighet Kendall Jenner (20) prydet spanske Vogue forrige måned.

I tillegg til å figurere på forsida, hadde magasinet viet 20-åringen stor spalteplass i selve bladet.

Det var imidlertid ikke medvirkningen i selve magasinet som satte fyr på bålet.

For anledningen ble det nemlig produsert en videosnutt der Jenner danser rundt i et studio, og skal forestille en profesjonell ballerina.

Spanish Vogue by @miguelreveriego

A photo posted by Kendall (@kendalljenner) on

I klippet blir det - ifølge ekspertene - krystallklart at 20-åringen ikke har noen erfaring som ballettdanser.

- Visste ikke

I sosiale medier og på ulike blogger ble opptredenen blant annet stemplet som respektløs. Flere mente videoen regelrett var et hån mot den krevende kunstformen.

Modellen har ikke kommentert de sterke reaksjonen - før nå.

Ifølge New York Daily News skriver Jenner på sin egen app at hun mener saken er blåst ut av proporsjoner, og at kritikerne overreagerer.

- Når det gjelder Vogue-oppdraget, så hadde jeg ingen aning om at det skulle være et ballett-inspirert tema, før jeg havnet i sminke-rommet.

Jenner forklarer videre at hun nekter å la seg knekke av de mange bemerkningene.

- Jeg skjønner ikke hvordan folk kan bli så irritert, når det finnes langt viktigere saker i verden å bry seg om. Dette kommer naturligvis ikke til å stoppe meg fra å jobbe hardt videre, sier hun.

- På alles lepper

Selv om Jenner først oppnådde berømmelse gjennom realityserien «Keeping Up with the Kardashians», har hun markert seg som en fremragende modell i motebransjen.

Moteekspert og redaktør i Vixen, Ida Elise Einarsdottir, forklarte overfor Dagbladet i april at supermodellen virkelig er i vinden for tiden.

- Kendall Jenner er på alles lepper for tiden. Hun går på catwalken for noen av verdens fremste designere og motehus. Hun figurerer i de mest toneangivende motemagasinene. Hun er blant favorittene til motemoguler som Chanel-sjef Karl Lagerfeld. Og hun er en av våre fremste it-girls, sier hun til Dagbladet.

Jenner er for øvrig søster til like kjente Kylie Jenner, og halvsøster til Kim Kardashian.

Jenner-søstrene har også stilt opp i flere kampanjer sammen, blant annet for motehuset Balmain. Jentene har også en egen kleslinje sammen for retail-kjeden TopShop, som har det passende navnet «Kendall + Kylie».

Spanish Vogue by @miguelreveriego

A photo posted by Kendall (@kendalljenner) on

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media