GIKK BORT: Frank Sinatras fjerde og siste kone, Barbara Sinatra, er død. Her er det berømte paret avbildet sammen i 1981, foran privatflyet som var dedisert til sistnevnte. Foto: BEI/REX Shutterstock/ NTB scanpix
GIKK BORT: Frank Sinatras fjerde og siste kone, Barbara Sinatra, er død. Her er det berømte paret avbildet sammen i 1981, foran privatflyet som var dedisert til sistnevnte. Foto: BEI/REX Shutterstock/ NTB scanpixVis mer

­

Barbara Sinatra er død

Frank Sinatras fjerde og siste kone er gått bort.

(Dagbladet): Den tidligere modellen Barbara Sinatra er død, melder The Desert Sun og TMZ.

Sinatra, som var sangstjerna Frank Sinatras fjerde og siste kone, ble 90 år gammel.

Hun gikk bort i sitt hjem i Rancho Mirage i California, etter flere måneder med sviktende helse.

- Hun døde stille og rolig hjemme, med familie og venner rundt seg, sier John Thoresen, direktør for Barbara Sinatra Children's Center, til The Desert Sun.

GIFT ELNGE: Frank og Barbara Sinatra var gift i over 20 år. Her er de sammen i 1996. Foto: AP/ NTB scanpix
GIFT ELNGE: Frank og Barbara Sinatra var gift i over 20 år. Her er de sammen i 1996. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Jamie Kabler, en nær venn av familien, sier til avisa at begravelsen vil bli holdt tirsdag 1. august. Barbara Sinatra etterlater seg en sønn, Robert Marx, og et barnebarn.

Avviste farskapspåstander

Barbara Sinatra, som var kjent under tilnavnet «Lady Blue Eyes», var gift med Frank Sinatra fra 1976 til hans død i 1998.

Dette var det lengste ekteskapet til den berømte artisten, som var gift med tre forskjellige kvinner før han møtte Barbara, deriblant Hollywood-stjernene Ava Gardner og Mia Farrow (72).

Fra sitt første ekteskap, med Nancy Sinatra, fikk sanglegenden sine tre barn: Nancy, Frank Jr. og Tina Sinatra. Frank Sinatra Jr. døde 72 år gammel i 2016, etter å ha fått et hjerteinfarkt mens han var ute på turné.

MOR OG SØNN: I 2013 hevdet filmstjerna Mia Farrow at det var en mulighet for at sønnen hennes, ronan (t.h.), egentlig er Frank Sinatras biologiske sønn. Foto: NTB scanpix
MOR OG SØNN: I 2013 hevdet filmstjerna Mia Farrow at det var en mulighet for at sønnen hennes, ronan (t.h.), egentlig er Frank Sinatras biologiske sønn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Frank Sinatra giftet seg med Barbara om lag åtte år etter at han skilte seg fra Mia Farrow. Han og Barbara fikk aldri barn sammen, men «My Way»-sangeren og Farrow bevarte et nært vennskap - og i 2013 hevdet filmstjerna at Sinatra kan være far til hennes sønn, Ronan Farrow (29).

Den gang avviste Barbara Sinatra påstandene fra Mia Farrow på det sterkeste i et intervju med The Desert Sun, ifølge E!News.

KJENT NAVN: Barbara Sinatra avbildet sammen med Barry Manilow og Elizabeth Taylor på en prisutdeling i 1999. Foto: AP/ NTB scanpix
KJENT NAVN: Barbara Sinatra avbildet sammen med Barry Manilow og Elizabeth Taylor på en prisutdeling i 1999. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Grunnla eget hjelpesenter

I 1986 grunnla Frank og Barbara Sinatra et eget senter som skulle hjelpe barn som hadde vært utsatt for misbruk, det ovennevnte Barbara Sinatra Children's Center.

Senteret, som ligger i Rancho Mirage, eksisterer fortsatt, og tilbyr ulike hjelpeprogrammer til ofre og deres pårørende.

Hjelpesenteret har fått økonomisk støtte fra en celeber veldedighetsturnering i golf som bærer Frank Sinatras navn. Sinatra selv bidro med opptredener på turneringer fra 1989 til 1995 - da han gjorde sin siste sceneopptreden noensinne.

Før Barbara Marx giftet seg med Frank Sinatra, var hun gift med henholdsvis Robert Harrison Oliver og Herbert Marx. Hun fikk en sønn med sin første ektemann.