«Harry og Meghan»:

- Bare et spill for galleriet

Kongehusekspert tror det skal mye til for å forsone prinsebrødrene.

URETTFERDIG: Siste del av dokumentaren om Meghan og Harry, er rett rundt hjørnet, og dette tror Se og Hørs kongehusekspert at de siste tre episodene vil handle om. Video: Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag forrige uke slapp prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) de tre første episodene av dokuserien «Harry & Meghan», til stort sjokk for flere.

Mandag kom traileren til de tre resterende episodene, som slippes på torsdag. I traileren kom det fram at prinsen ikke er redd for å komme med stikk til kongefamilien- og broren prins William (40).

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Nå kommer ny trailer til dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer

Godtok skandaleoverskrifter

Det har lenge gått rykter om at prinsebrødrenes relasjon ikke er spesielt god.

- De var glade for å lyve for å beskytte broren min, men de var aldri villig til å fortelle sannheten for å beskytte oss, sier prins Harry i traileren og refererer dermed til både broren og kongehuset.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forklarer at prins William har blitt spart for flere offentlige skandaler sammenlignet med sin lillebror.

- Traileren gir oss et hint om at prins Harry sender et stikk til broren. Eller i hvert fall til forskjellsbehandlingen de to har fått, forklarer Vagle til Dagbladet.

- Vi vet jo blant annet at familien godtok at britiske tabloider skrev om Harrys partyskandaler mot at storebror og tronarving prins William fikk gå i fred!

DANS: Prins Harry og hertuginne Meghan snakker om deres første dans som mann og kone. Video: Netflix Vis mer

Vagle er usikker på hva slags konsekvenser prinsens uttalelser i dokumentarserien kan få for den videre relasjonen til prins William og kong Charles (73), men:

- Det er vel ikke så vanskelig å forestille seg at forholdet til far og bror ikke akkurat blir bedre! Men det er han åpenbart ikke redd for.

- Ikke spesielt fan

I september døde britenes lengstsittende monark og prinsenes bestemor, dronning Elizabeth.

Den gang mente kongehusekspert i Vanity Fair, Katie Nicholl, at det ville være en anledning for brødrene til å begrave stridsøksa.

- Jeg tror det er all grunn til å håpe at dette forhåpentligvis blir triggeren for en slags forsoning mellom disse to brødrene, som de siste 19 månedene egentlig har vært brødre i krig, uttalte hun til ET i september.

Det ser imidlertid ikke ut til at bestemors død har ført prinsense sammen igjen.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

- Det kunne jo ligne en forsoning da brødrene og deres koner kom sammen for å se på blomsterhavet etter dronning Elizabeths død. Men mye tyder på at det bare var et spill for galleriet, tror kongehusekspert Vagle, og fortsetter:

- Jeg er ganske sikker på at familien ikke er spesielt fan av at prins Harry går ut og snakker på denne måten. Men som sagt, jeg tror relasjonen er såpass dårlig allerede at det kanskje ikke gjør noe forskjell. Jeg må si at det hele jo rett og slett bare er trist!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer