Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Bare kom med søksmålene deres, jævler

George Clooney er klar for krig med mediemogul Rupert Murdoch.

KLAR FOR KRIG: George Clooney skriver i hemmelige eposter at han ikke er redd for Rubert Murdochs advokater.
KLAR FOR KRIG: George Clooney skriver i hemmelige eposter at han ikke er redd for Rubert Murdochs advokater. Vis mer

(Dagbladet): Hackerskandalen i Sony Pictures ruller videre. 

Ei gruppe aktivister har denne uke offentliggjort en tusenvis av epost-korrespondanser i filmselskapet. Dette fordi gruppa er kritisk til Sonys kommende film «The Interview», hvor Nord-Korea spiller en sentral rolle.

Fredag ble eposter der mektige Hollywood-sjefer kaller Angelina Jolie «en bortskjemt drittunge» publisert. Lørdag kom nyheten om at George Clooney forbereder seg på å bli dratt i retten av mediemogul Rupert Murdoch. 

Film om News of the World Clooneys neste filmprosjekt er nemlig en filmatisering av boka «Hack Attack». Den er skrevet av journalist Nick Davies og handler om avlyttingsskandalen i News of the World og andre deler av Murdochs medieimperium.

- Hvor mye moro kommer ikke dette til å bli, skriver Clooney i en epost til flere av toppsjefene i Sony ifølge The Hollywood Reporter.

Tidligere i høst ble det kjent at Clooney skal regissere filmmatiseringen av boka, som han sammenligner med det mange mener er tidenes viktigste film; Orson Welles' «Citizen Kane» fra 1941. 

- Innsatsen er høyere nå enn i «Citizen Kane». Hvis vi kan fortelle sannheten på en bra måte så vil ikke Rubert Murdock få henda i Time/Warner-konsernet. CNN vil ikke bli som Fox News, skriver han videre.

Clooney mener tydeligvis at hans nye film kan få ringvirkninger som kan skade Murdoch-konsernets rykte ytterligere.

- Til dere som tjuvlytter Den søkkrike australieneren fikk seg ei kraftig ripe i lakken under avlyttingsskandalen som omhandlet flere av hans britisk aviser, hvor blant annet Brad Pitt og Angelina Jolie ble rammet.  Men Murdoch var en kontroversielle figur også før det, aller best kjent for å løfte nyhetskanalen Fox News til en bastion for den amerikanske høyresida.

George Clooney skriver at han ikke er bekymra for Murdoch-imperiets advokater eller mektige kontakter. Og filmstjerna antyder i eposten til filmsjefene at han forventer at Murdochs menn fremdeles avlytter offentlig kommunikasjon:

- Og for de av dere som tjuvlytter: Jeg er sønnen til en nyhetsmann, alt i filmen skal ha to kilder. Så bare kom med søksmålene deres, jævler, skriver Clooney.

«Hack Attack»-filmen skal etter planen starte innspilling neste år. 

MEKTIG: Rupert Murdoch eier både Sky, Fox News og en rekke andre store medier.  REUTERS/Kevin Lamarque
MEKTIG: Rupert Murdoch eier både Sky, Fox News og en rekke andre store medier. REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer