Mille-Marie Treschow:

Barna fullfører moras siste prosjekt

- Hun gikk bort midt i lanseringen av boka. Brått og uventet.

GIR UT BOK: Avdøde Mille-Marie Treschow døde midt i lanseringen av boka om familiens prakteiendom Fritzøehus i Larvik. Nå fullfører de to barna moras siste prosjekt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
GIR UT BOK: Avdøde Mille-Marie Treschow døde midt i lanseringen av boka om familiens prakteiendom Fritzøehus i Larvik. Nå fullfører de to barna moras siste prosjekt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

29. september 2018 døde den norske forretningskvinnen og milliardæren Mille-Marie Treschow, 64 år gammel.

- Mor hadde et stort hjerte for Treschow-Fritzøe og alle som jobber her. Hun har hatt stor betydning for utviklingen av selskapet fra et tradisjonelt skogsdriftselskap til et moderne industrikonsern, sa sønnen Michael Stang Treschow til NTB den gang.

Mille-Marie Treschow var arving til en av Norges største formuer og en av Norges eldste bedrifter - Treschow-Fritzøe.

Nå - to år etter dødsfallet - gir de to barna Michael Stang Treschow og Victoria Marie Treschow Forsberg ut ei bok mora arbeidet med da hun gikk bort.

Det skriver flere medier, deriblant VG.

GIKK BORT: Mille-Marie Treschow gikk bort i september 2018. Foto: Lise Åserud / NTB
GIKK BORT: Mille-Marie Treschow gikk bort i september 2018. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Boka handler om familiens prakteiendom, slottet Fritzøehus i Larvik - som er Norges største privatbolig.

- Hun gikk bort midt i lanseringen av boka. Brått og uventet. Da hadde vi mer enn nok med å håndtere det, skjønne at hun var borte. Nå er vi veldig stolte over å kunne presentere boka. Det var et langt prosjekt for mamma. Hun planla boka i mange år før hun begynte å jobbe med den, sier Michael Stang Treschow til avisa.

2004: Her er Mille-Maries to barn Victoria Marie Treschow Forsberg og Michael Stang Treschow da hun giftet seg med Stein Erik Hagen i 2004. Til venstre er Carl Erik Hagen. Foto: Pål Terje Støtvig / Dagbladet
2004: Her er Mille-Maries to barn Victoria Marie Treschow Forsberg og Michael Stang Treschow da hun giftet seg med Stein Erik Hagen i 2004. Til venstre er Carl Erik Hagen. Foto: Pål Terje Støtvig / Dagbladet Vis mer

Går til kreftsaken

I dag er det sønnen som bor i den storslåtte boligen, som er på over 2300 kvadratmeter. Boka, som har fått navnet «Fritzøehus - de fire årstider», byr på et unikt innblikk i den rike familiens eiendom.

- Boka var jo ferdig trykket da mamma døde og den har ligget på lager siden den gang. Det eneste vi har gjort er å lage et nytt omslag og lagt inn en liten tekst til minne om mamma, sier Stang Treschow til VG.

Han sier også at hele overskuddet går til Kreftforeningen, gjennom Mille-Marie Treschows Stiftelse for Kreftforskning.

MOR OG DATTER: Mille-Marie Treschow og dattera Victoria Marie Treschow i 2013. Foto: Vegard Wivestad Grøtt
MOR OG DATTER: Mille-Marie Treschow og dattera Victoria Marie Treschow i 2013. Foto: Vegard Wivestad Grøtt Vis mer

På stiftelsens nettsider kommer det fram at den avdøde milliardæren jobbet i hele fem år med fotograf Esten Borgos for å dokumentere den omfattende restaureringen prakteiendommen har gått gjennom.

Boka består av over 500 bilder fra selve slottet, hagen og parken og er nå i salg, etter at utgivelsen ble satt i bero på grunn av Treschows død.

Dette er første gang det er mulig å se resultatene fra den over ti år lange omfattende oppussingen av slottet.

Gikk bort

Det var som nevnt i september 2018 Mille-Marie Treschow gikk bort.

- Det er med stor sorg vi må meddele at vår mor Mille-Marie Treschow døde lørdag 29. september, 64 år gammel etter sykdom, sa sønnen til NTB den gang.

- Selv om hun var ute av den daglige drift var hun sterkt engasjert i selskapet. Det var dette hun levd og åndet for, la han til.

SANG: Rein Alexander sang i Mille-Marie Treschows bisettelse i 2018. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Mille-Marie Treschow var den sjette generasjonen som overtok bedriften.

Det gjorde hun i 1986, og ledet bedriften gjennom både gode og krevende tider. I 2015 overtok Michael Stang Treschow, Mille-Maries sønn, som bedriftseier.

Treschow etterlot seg to voksne barn, Michael og Victoria Marie, som hun fikk med eksmannen Andreas Stang. Det var hennes andre ektemann.

Treschow var først gift med forretningsmannen Morten Henrik Kielland, før hun giftet seg med Stang. Hun giftet seg seinere med Stein Erik Hagen, men de skilte lag i 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer