Dronning Elizabeth II syk:

Barna på plass

Alle barna til dronning Elizabeth II befinner seg nå på godset Balmoral i Skottland. Verdens lengstregjerende monark var alvorlig syk. Torsdag kveld bekreftet Buckingham Palace at dronningen er død.

LANDET: BBC melder at et fly som fraktet sju medlemmer av kongefamilien har landet i Aberdeen. Flyplassen ligger en times kjøretur fra Balmarol Castle, skriver nyhetskanalen. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokken 19.30 norsk tid meldte Buckingham Palace at dronning Elizabeth er død, 96 år gammel.

Dronning Elizabeth IIs fire barn, prinsesse Anne, prins Charles, prins Andrew og prins Edward, befinner seg nå på godset Balmoral i Skottland sammen med dronningen.

Det melder BBC.

Torsdag ettermiddag gikk Buckingham Palace ut og fortalte at den 96 år gamle dronningen var alvorlig syk, og at hennes leger var «bekymret».

Siden da har den britiske kongefamilien flokket til det skotske godset. Torsdag kveld kom bekreftelsen på at dronningen var død.

Kongehuseksperter både i Norge og Storbritannia er ikke i tvil om hva det kan bety: Det kan gå mot slutten for dronning Elizabeths over 70 år lange regjeringstid.

- ALLTID VÆRT DER: Kulturkommentator i NRK og forfatter av boka «Årene med Elizabeth», Inger Merete Hobbelstad, om dronning Elizabeth og hennes betydning for britene. Reporter/video: Maja Walberg Klev Vis mer

Disse er til stede

I tillegg til Elizabeths barn er også prins William til stede på Balmoral. Han ankom i 18-tida sammen med sine onkler prins Edward og Andrew.

De tre, samt Edwards kone Sophie, landet på flyplassen i Aberdeen torsdag ettermiddag. Derfra kjørte de en times tid i bilkortesje for å komme fram til Balmoral.

Fra før var tronarvingen prins Charles, hans kone Camilla og hans søster, prinsesse Anne, ved dronningens side.

Prins Harry, tronarvingens yngste sønn, var også på vei til slottet i Skottland, torsdag ettermiddag.

MEDISINSK OVERVÅKNING: Buckingham Palace skriver i en pressemelding at de er bekymra for dronning Elizabeths helse, og har anbefalt medisinsk overvåkning. Vis mer

Disse er ikke til stede

Verken Williams kone Kate eller Harrys kone Meghan Markle har reist med sine ektefeller til Balmoral.

Kate har forklart at hun vil bli værende i parets hjem i Windsor av hensyn til barna, George (9), Charlotte (7) og Louis (4), som hadde sin første skoledag i dag.

Meghan har likevel ikke kommet med noen forklaring på hvorfor hun ikke reiser til Balmoral i dag, men britisk presse melder at hun holder mulighetene åpne for å reise til Skottland på et seinere tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer